Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πολύωρη κατάθεση Πανούση για τις απειλές σε βάρος του
Πολύωρη κατάθεση Πανούση για τις απειλές σε βάρος του

Πολύωρη κατάθεση Πανούση για τις απειλές σε βάρος του

Επί τέσσερις και πλέον ώρες κατέθεσε σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριο Δασούλα ο πρώην Προστασίας του Πολίτη Γιάννης ς, ο οποίος έχει καταγγείλει απειλές σε βάρος του και επαφές στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους για που οδήγησαν στη στοχοποίησή του από εγκλείστους των φυλακών.

Ο πρώην θα συνεχίσει και αύριο Παρασκευή την κατάθεσή του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή του κατάθεση περιορίστηκε στην αναφορά προηγούμενων επιθέσεων σε βάρος του που είχαν γίνει το 2009 και το 2010 με τοποθέτηση βόμβα στο του αλλά και προσωπική επίθεση σε βάρος του μέσα στο πανεπιστήμιο. Η κατάθεση που σηματοδοτεί και την έναρξη της ς της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές, καθώς ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερωτηθεί να διευκρινίσει τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο και να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει σχετικά με απειλές σε βάρος του και σε στοχοποίησή του.

Ο ίδιος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου δήλωσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον του έκαναν λόγο, ότι πρόκειται να ζητήσει τις κασέτες από την ΕΥΠ με συν που τον αφορούν, περιεχόμενο των οποίων έχει καταθέσει σε απομαγνητοφώνηση σε ενημερωτικά δελτία που ελάμβανε ως υπουργός. Αλλωστε την πρόθεση του να ζητήσει τις κασέτες δήλωσε καταθέτοντας ο ίδιος στην αρμόδια της Βουλής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα προσκομίσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δασούλα και πρόσθετα έγγραφα προς απόδειξη των καταγγελιών του ενώ θα προτείνει και την εξέταση μαρτύρων.

Η διπλή που διενεργείται για την υπόθεση Πανούση από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά τις καταγγελίες Πανούση αλλά και την μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Νίκου Παρασκευόπουλου και Νικ. Τόσκα για τη διαρροή των εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και τον έλεγχο της γνησιότητάς τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση