Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πόλεμος Μαξίμου – Ν.Δ. για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ
Πόλεμος Μαξίμου – Ν.Δ. για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ

Πόλεμος Μαξίμου – Ν.Δ. για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ

Σφοδρή ντιπράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ενωση Δικαστών, στον απόηχο της ματαίωσης της διάσκεψης για τις .

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές σε αυτήν», επισημαίνει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Η σημερινή δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. , με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζει:

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε χθες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Για ηχηρές παρ κάνει λόγο το Ποτάμι και υπογραμμίζει ότι οι τους αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχει γίνει «θεσμικά επικίνδυνη». «Οι -ΑΝΕΛ πρέπει να σταματήσουν τις πιέσεις και πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και δεν θα γίνει παράρτημα της εξουσίας τους», επισημαίνει.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση