Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Πόλεμος και εμφύλιος φαρμακοποιών για το ιδιοκτησιακό
Πόλεμος και εμφύλιος φαρμακοποιών για το ιδιοκτησιακό

Πόλεμος και εμφύλιος φαρμακοποιών για το ιδιοκτησιακό

Την έντονη δυσφορία τους για την επαναφορά της δυνατότητας και σε μη φαρμακοποιό να ανοίγει φαρμακείο εκφράζουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ήδη, προανήγγειλε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εφόσον χρειαστεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η προχθεσινή εξέλιξη δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αφορμή για νέο εμφύλιο μεταξύ των εκπροσώπων των φαρμακοποιών, αφού ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κωνσταντίνος Λουράντος, έσπευσε να κατηγορήσει τον ΠΦΣ ότι είναι σε «αγαστή συνεργασία» με το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ψηφίστηκε από τη Βουλή τροπολογία με την οποία το υπουργείο Υγείας ρυθμίζει το νομοθετικό «κενό» που δημιουργήθηκε μετά την ακύρωση από το ΣτΕ Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο (φαρμακοποιό ή μη). Το ΣτΕ είχε ακυρώσει την ΚΥΑ, επειδή έκρινε ότι τα θέματα αυτά ρυθμίζονται με προεδρικό διάταγμα.

Με την τροπολογία το υπουργείο δίνει νομοθετική εξουσιοδότηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υπογραφεί σχετικό διάταγμα. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούν όλοι την κλιμάκωση των αντιδράσεων», ενώ προειδοποιεί όποιον ιδιώτη μη φαρμακοποιό θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο ότι «απλώς θα χάσει τα λεφτά του».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή ΤΕΒΑ - https://t.co/QClxICW0w0 -

  • Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία Αγοραστού  για τη δημόσια υγεία  στη Θεσσαλία - https://t.co/dUuEsL0HtD -

  • Ποδηλασία: Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστος Βολικάκης - https://t.co/qy1LpwnwOF -

"Αλιεύοντας" την είδηση