Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σφοδρή παραμένει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και οι δύο πλευρές έλαβαν θέσεις μάχης με εκατέρωθεν πολιτικές κατηγορίες και αιχμές.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς κατήγγειλε τη Ν.Δ. για «απροκάλυπτη στήριξη διαπλεκόμενων συμφερόντων», ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αδωνις Γεωργιάδης αποκάλυπτε ότι κυβερνητικό στέλεχος του προεξόφλησε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι θα «κοπεί» ενώ το Γραφείο Τύπου της αλλά και ο Γ.Γ. Ενημέρωσης Λευτ. Κρέτσος έσπευδαν να μπουν στη μάχη.

Η σύγκρουση των δύο πλν αναμένεται σκληρή, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με τη συνταγματικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και του διαγωνισμού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και επιδιώκει να καταστήσει τον Υπουργό Επικτατείας «καναλάρχη» που θα ελέγχει ουσιαστικά τα ΜΜΕ, η δε κυβέρνηση θα επιμένει ότι έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Παππάς: Καλή δύναμη στους συμμετέχοντες

«Η ΝΔ δια των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα», αναφέρει η δήλωση που εξέδωσε ο κ. Νικ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα συμβεί» και «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

«Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά… όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν», προσέθεσε ο κ. Παππάς καταλήγοντας: «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δε θα λειτουργήσουν… Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη».

Αντίδραση ΝΔ

H ΝΔ από την πλευρά της απαντώντας στον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά με ανακοίνωση αναφέρει ο κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – στήνουν σύστημα διαπλοκής.

«Η Νέα είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης. Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του.Ο,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας ς».

Καταγγελίες Γεωργιάδη

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνης Γεωργιάδης, κατήγγειλε ότι «πρωτοκλασάτος » του είπε «μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε». Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι, μπορεί ο ΣΚΑΙ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, «αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο Επικρατείας Νίκος Παππάς». Επισημαίνοντας αυτά τα ζητήματα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ θα τον κρίνει αντισυνταγματικό.

Αμεση Απάντηση από Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επις

Αμεση ήταν η αντίδραση στα όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επις, Λευτέρη Κρέτσου. «Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Κρέτσος

«Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν «σαθρά», οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίζει, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, τονίζει ο κ. Κρέτσος και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση