Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Podemos: «Η Γερμανία και το ΔΝΤ θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα»
Podemos: «Η Γερμανία και το ΔΝΤ θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα»

Podemos: «Η Γερμανία και το ΔΝΤ θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα»

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και το θέλουν να στραγγαλίσουν την (και) να δώσουν ένα μάθημα στην ισπανική αριστερά ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή στην οικονομική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«ιεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επιτίθενται στη δημοκρατία. Καταστρέφουν το πολιτικό της Ευρώπης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην και τους πιστωτές της.

«Θα προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και φαίνεται πως θέλουν, προσπαθώντας αυτό, να δώσουν ένα μάθημα και σ' εμάς επίσης», κατήγγειλε ο αρχηγός του αριστερού κόμματος στο περιθώριο μιας διαδήλωσης για την υποστήριξη της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

Το Podemos, το οποίο καταγγέλλει τις πολιτικές ς που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, έχει γίνει μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο η τρίτη δύναμη της Ισπανίας, μετά το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και το σοσιαλιστικό κόμμα.

«Σ' αυτούς που θέλουν να φοβίσουν τους Ισπανούς τιμωρώντας τους , τους λέμε πως η Ισπανία δεν είναι η Ελλάδα, πως η Ισπανία έχει μια πολύ ισχυρή θέση στην Ευρώπη και πως δεν θα γονατίσουμε μπροστά στην (Άγγελα) Μέρκελ», τη καγκελάριο της Γερμανίας.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση