Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πλήρης ρήξη μεταξύ Σπίρτζη – Πιτσιόρλα για το Ελληνικό

Πλήρης ρήξη μεταξύ Σπίρτζη – Πιτσιόρλα για το Ελληνικό

Πρωτοφανής είναι η σύγκρουσης, στα όρια της πλήρους ρήξης, μεταξύ ενός Υπουργού της κυβέρνησης, εν προκειμένω του αρμόδιου για τις Υποδομές Χρήστου Σπίρτζη, και ενός κορυφαίου στελέχους της κρατικής μηχανής, που απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του Μαξίμου, δηλαδή του επικεφαλής του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Αφορμή για την ανοικτή αντιπαράθεση αποτελεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αξιοποίηση της έκτασης στο πρώην του Ελληνικού, καθώς ο κ. Σπίρτζης όχι μόνον επέμεινε και σήμερα ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που έπρεπε να είναι αλλά σχολίασε (ΕΡΤ) ότι το ΤΑΙΠΕΔ «δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας» και πολλές φορές λειτουργεί εκτός κυβερνητικών εντολών.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης υπήρξε αιχμηρός και με τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος σχολίασε, λίγη ώρα αργότερα, με δηκτικό τρόπο τα λεγόμενα του Υπουργού: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών».

Το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό της αμφιθυμίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων εντάσεων μεταξύ και υπουργών, όταν ανέκυπτε ζήτημα να τέμνονται τα χαρτοφυλάκια των δύο πλευρών.

Με σκληρό τρόπο είχαν σχολιάσει τις δηλώσεις Σπίρτζη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. να καλεί τον Πρωθυπουργό να τον αποπέμψει, το δε Ποτάμι να κάνει λόγο για δράμα του Υπουργού και να του εύχεται κουράγιο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση