Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πλήγωσε τον Υμηττό η πυρκαγιά
Πλήγωσε τον Υμηττό η πυρκαγιά

Πλήγωσε τον Υμηττό η πυρκαγιά

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα και που πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες για την αντιμετώπιση των οποίων συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις.

Η στον Υμηττό ξεκίνησε από άγνωστη έως τώρα αιτία τους πρόποδες του βουνού στην Παιανία, στην οδό Σερρών και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή, στις κεραίες, ενώ υπήρξαν καταγγελίες κατοίκων για εκρήξεις που ακούστηκαν λίγο πριν από την της πυρκαγιάς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να πιστοποιούν εμπρησμό.


Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη από τη πρώτη στιγμή ώστε η να μην περάσει στο της Καισαριανής. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από τις 06:00 το πρωί, με το πρώτο φως της μέρας, άρχισαν τις ρίψεις πέντε αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα, 1 ως συντονιστικό και δύο ελικόπτερα του Στρατού.

«Ήταν ένα  τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία. Εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων και έφτασε στην κορυφογραμμή. Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν» τόνισε ο ενικός ραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας: «Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική».

Υψηλός κίνδυος και αύριο
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια ς
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (, Σαμοθράκη)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες).
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση