Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Πλεύρης: Μέτρα στη διασκέδαση μετά τις γιορτές για 15 ημέρες
Πλεύρης: Μέτρα στη διασκέδαση μετά τις γιορτές για 15 ημέρες

Πλεύρης: Μέτρα στη διασκέδαση μετά τις γιορτές για 15 ημέρες

Προειδοποίηση για τα

Παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασης μετά τις γιορτές και για 15 ημέρες προανήγγειλε ο Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ προειδοποίησε πως θα ληφθούν μέτρα και στους αθλητικούς χώρους, εφόσον παρατηρηθεί στους επόμενους αγώνες ότι δεν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας από τους φιλάθλους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι δεν έχουν αποφασιστεί τα μέτρα που θα ισχύσουν στους χώρους διασκέδασης. Όπως εξήγησε, η βασική κατηγορία παρέμβασης, κατόπιν προτάσεων και των ειδικών, έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης.

Πρόσθεσε ότι θα γίνει μία συζήτηση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να οριστεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. «Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω, γιατί δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν π.χ. όρθιας διασκέδασης. Τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα» συνέχισε.

Επεσήμανε, δε, ότι «πιστεύουμε πως θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

Γήπεδα, σχολεία

Ως προς τα γήπεδα, ανέφερε ότι δεν τηρείται το μέτρο της μάσκας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων. «Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα πάμε με ολιστικά μέτρα, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», πρόσθεσε αναφερόμενος στους φιλάθλους.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σημείωσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τόνισε ότι στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να χρειάζεται το πρωτόκολλο λειτουργίας τους.

Υγειονομικοί

Για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι είχε δοθεί η δυνατότητα να είναι σε αναστολή. Ωστόσο, όπως σημείωσε, τα δεδομένα της πανδημίας δείχνουν πως θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει οι υγειονομικοί να αποφασίσουν αν θα εμβολιαστούν και θα επιστρέψουν, ή αν θα τεθούν εκτός ΕΣΥ.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση