Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Πλευρικό ρήγμα δύο μέτρων στο αρματαγωγό «Λέσβος» μετά την πρόσκρουση σε προβλήτα
Πλευρικό ρήγμα δύο μέτρων στο αρματαγωγό «Λέσβος» μετά την πρόσκρουση σε προβλήτα

Πλευρικό ρήγμα δύο μέτρων στο αρματαγωγό «Λέσβος» μετά την πρόσκρουση σε προβλήτα

Ατύχημα με πλοίο του πολεμικού ναυτικού σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν επιχείρησε να προσδεθεί στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, το αρματαγωγό «Λέσβος», προσέκρουσε στον προβλήτα του Ναυστάθμου κατά τη φάση της πρόσδεσης, με αποτέλεσμα να υποστεί πλευρικό ρήγμα μήκους περίπου δύο μέτρων.

Το πολεμικό πλοίο φαίνεται να παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθώς πριν χτυπήσει στον προβλήτα προσέκρουσε και σε άλλα πλοία που ήταν αγκυροβολημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί και σήμερα, το πρωί, αναμένεται να γίνει ακριβής εκτίμηση της ζημιάς. Το αρματαγωγό θα αναγκαστεί να μείνει αρκετές εβδομάδες παροπλισμένο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Αυτό είναι το τρίτο ατύχημα που σημειώνεται το τελευταίο τρίμηνο με πλοίο του πολεμικού ναυτικού, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο, η φρεγάτα «Κανάρης» κατά τον κατάπλου της στον Ναύσταθμο προσάραξε σε ξέρα κοντά στην Ψυτάλλεια. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το βοηθητικό πλοίο αλιείας τορπιλών «Άραχθος» επίσης προσάραξε στη νησίδα Τσεβελίνια του Πόρου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις  για το ιδιοκτησιακό καθεστώς έκτασης στις Νηές Σούρπης    - https://t.co/5KAOvNYpDW -

  • Με 900 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων συνελήφθη 18χρονος στην Καρδίτσα - https://t.co/Z1qqf8UD9Q -

  • Στo "κόκκινο" η βενζίνη το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία - https://t.co/EeiGAevB61 -

"Αλιεύοντας" την είδηση