Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου
Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Την πλεύση της στο πολιτικό γίγνεσθαι ως ηγετική μορφή ενός νέου πολιτικού οργανισμού αρχίζει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υλοποιεί το αναμενόμενο επόμενο πολιτικό της βήμα με τη συγκρότηση του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας». Με σήμα ένα καραβάκι, το νέο κόμμα ανοίγει πανιά και η παρουσίασή του θα γίνει την προσεχή Τρίτη 19 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44) σε μια ανοιχτή εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την κ. Κωνσταντοπούλου.

Στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων του νέου κόμματος τίθεται ο αντιμνημονιακός . «Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της ς μας από τα μνημονιακά δεσμά», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την αναγγελία ίδρυσής του. Και στις διεκδικήσεις προκρίνονται η διαγραφή του δημοσίου χρέους και η των γερμανικών οφειλών, τα δύο ζητήματα με τα οποία ιδιαιτέρως καταπιάστηκε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου της ς, αλλά και μετά.

«Δημιουργούμε ένα κόμμα που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με τις κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι» επισημαίνεται αναφορικά με την ταυτότητα του νέου κόμματος, με τη διευκρίνιση ότι «δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ς προσωπικοτήτων» και ότι «δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών». Οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες προβάλλονται ως ο τρόπος με τον οποίο το κόμμα θα λειτουργεί, με το ως βασικό εργαλείο ς των θέσεών του. Αναφορικά με τη , επισημαίνεται ότι αυτή γίνεται με απόλυτα διαφανή τρόπο, μόνο από τα μέλη και όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία του κόμματος και με δημοσίευση των στοιχείων που αφορούν τη .

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση