Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου
Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Την πλεύση της στο πολιτικό γίγνεσθαι ως ηγετική μορφή ενός νέου πολιτικού οργανισμού αρχίζει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υλοποιεί το αναμενόμενο επόμενο πολιτικό της βήμα με τη συγκρότηση του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας». Με σήμα ένα καραβάκι, το ανοίγει πανιά και η παρουσίασή του θα γίνει την προσεχή Τρίτη 19 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στο θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44) σε μια ανοιχτή με κεντρική ομιλήτρια την κ. Κωνσταντοπούλου.

Στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων του νέου κόμματος τίθεται ο αντιμνημονιακός . «Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την αναγγελία ίδρυσής του. Και στις διεκδικήσεις προκρίνονται η διαγραφή του δημοσίου χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, τα δύο ζητήματα με τα οποία ιδιαιτέρως καταπιάστηκε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου της Βουλής, αλλά και μετά.

«Δημιουργούμε ένα κόμμα που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με τις κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι» επισημαίνεται αναφορικά με την ταυτότητα του νέου κόμματος, με τη διευκρίνιση ότι «δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων» και ότι «δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών». Οι ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες προβάλλονται ως ο τρόπος με τον οποίο το κόμμα θα λειτουργεί, με το Διαδίκτυο ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας των θέσεών του. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση, επισημαίνεται ότι αυτή γίνεται με απόλυτα διαφανή τρόπο, μόνο από τα μέλη και όσους πολίτες επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία του κόμματος και με δημοσίευση των στοιχείων που αφορούν τη χρηματοδότηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

"Αλιεύοντας" την είδηση