Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα λόγω στάσης πληρωμών
Πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα λόγω στάσης πληρωμών

Πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα λόγω στάσης πληρωμών

Συγκράτηση των δαπανών κατά 1 δισ. εμφανίζει ο προϋπολογισμός στο πρώτο δίμηνο του έτους, κάτι που δείχνει ότι το δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν οι του προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 7,9 δισ. έναντι στόχου 8,9 δισ. , ενώ τα (μετά την επιστροφή φόρων) παρουσιάζουν 409 εκατ. ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η εμφανίζει πλασματικό πρωτογενές 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,2 δισ. ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017, παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 423 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 1.135 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του και στόχου του Προϋπολογισμού 2017 (που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού) για 806 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.123 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.853 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 864 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 8.332 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας κατά 198 εκατ. ευρώ ή 2,4%  έναντι του στόχου. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

  • Σύλληψη φυγόποινου στη Σκιάθο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/HcRvvwNOru -

"Αλιεύοντας" την είδηση