Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πειθαρχική έρευνα με πρωτοβουλία Κοντονή για το «Noor 1»
Πειθαρχική έρευνα με πρωτοβουλία Κοντονή για το «Noor 1»

Πειθαρχική έρευνα με πρωτοβουλία Κοντονή για το «Noor 1»

Πειθρχική για την 17μηνη καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του «», ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε τον Αύγουστο του και δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα, ενώ λίγες μέρες μετά είχε ασκηθεί υπέρ του νόμου από την εισαγγελέα της έδρας η οποία θεώρησε επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κοντονής έστειλε σχετικό έγγραφο τόσο στον πρόεδρου Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα όσο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία και να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την 17μηνη καθυστέρηση.

Με την απόφαση του δικαστηρίου από τους συνολικά 32 κατηγορουμέ, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμε ως πρωταγωνιστές της ς καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προ διετίας εισήγαγε τους δύο τόνους ς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην .

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση