Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πιθανή πρόταση μομφής, ανοικτή γραμμή Σαμαρά – Θεοδωράκη – Γεννηματά
Πιθανή πρόταση μομφής, ανοικτή γραμμή Σαμαρά – Θεοδωράκη – Γεννηματά

Πιθανή πρόταση μομφής, ανοικτή γραμμή Σαμαρά – Θεοδωράκη – Γεννηματά

Ένα ακόμη πολιτικό και διαδικαστικό έχει στα χέρια της η αντιπολίτευση, μετά την αναμενόμενη απόρριψη της αίτησης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη .

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το χαρτί της υποβολής πρότασης δυσπιστίας (μομφής) προς την κυβέρνηση. Πληροφορίες της Καθημερινής θέλουν το ενδεχόμενο αυτό να έχει συζητηθεί στο περιθώριο της εν εξελίξει συζήτησης στη , σε κύκλο επαφών που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης εννηματά. Το σενάριο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, χωρίς πάντως να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται και το αποτέλεσμα του Eurogroup, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει στο τρέχον πρόγραμμα και, κυρίως, αν η παραμένει στο τραπέζι, καθώς σε αρνητική απάντηση προφανώς δεν υπάρχει αντικείμενο για το δημοψήφισμα που προκάλεσε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Στα «θετικά» μίας τέτοιας κίνησης είναι ότι παγώνει άμεσα τη διαδικασία συζήτησης περί δημοψηφίσματος για διάστημα τουλάχιστον 3 ημερών, που σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής διαρκεί η συζήτηση.

Στα «αρνητικά» περιλαμβάνεται το γεγονός ότι θα αντιμετωπιστεί ως κίνηση περισσότερο τακτικού χαρακτήρα ενώ, παράλληλα, θα επεκταθεί έτι περαιτέρω η ρευστότητας στην οποία έχει εισέλθει από χθες τα μεσάνυχτα η χ, μετά την του κ. Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση