Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πιθανή πρόταση μομφής, ανοικτή γραμμή Σαμαρά – Θεοδωράκη – Γεννηματά
Πιθανή πρόταση μομφής, ανοικτή γραμμή Σαμαρά – Θεοδωράκη – Γεννηματά

Πιθανή πρόταση μομφής, ανοικτή γραμμή Σαμαρά – Θεοδωράκη – Γεννηματά

Έν κόμη πολιτικό και διαδικαστικό όπλο έχει στα χέρια της η αντιπολίτευση, μετά την αναμενόμενη απόρριψη της αίτησης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν και Δ στη Βουλή.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το χαρτί της υποβολής πρότασης δυσπιστίας (μομφής) προς την κυβέρνηση. Πληροφορίες της Καθημερινής θέλουν το ενδεχόμενο αυτό να έχει συζητηθεί στο περιθώριο της εν εξελίξει συζήτησης στη Βουλή, σε κύκλο επαφών που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Προέδρου της .Δ. Αντώνη Σαμαρά, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά. Το σενάριο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, χωρίς πάντως να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, καθώς αναμένεται και το του Eurogroup, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει παράταση στο τρέχον πρόγραμμα και, κυρίως, αν η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι, καθώς σε αρνητική απάντηση προφανώς δεν υπάρχει αντικείμενο για το δημοψήφισμα που προκάλεσε η κυβέρνηση .

Στα «θετικά» μίας τέτοιας κίνησης είναι ότι παγώνει άμεσα τη διαδικασία συζήτησης περί δημοψηφίσματος για διάστημα τουλάχιστον 3 ημερών, που σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής διαρκεί η συζήτηση.

Στα «αρνητικά» περιλαμβάνεται το γεγονός ότι θα αντιμετωπιστεί ως κίνηση περισσότερο τακτικού χαρακτήρα ενώ, παράλληλα, θα επεκταθεί έτι περαιτέρω η περίοδος ρευστότητας στην οποία έχει εισέλθει από χθες τα μεσάνυχτα η χώρα, μετά την του κ. Αλ. να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση