Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πιθανή η ένταξη στο QE τον Μάρτιο, αν κλείσει η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο
Πιθανή η ένταξη στο QE τον Μάρτιο, αν κλείσει η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο

Πιθανή η ένταξη στο QE τον Μάρτιο, αν κλείσει η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο

«Ζωντανό» παραμένει το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τραπεζικές , υπό την προϋπόθεση ότι θα «κλείσει» εντός Φεβρουαρίου η αξιολόγηση.

Παρά το γεγονός ότι οι συνεχιζόμενες μεγάλες καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει ισχυρές αμφιβολίες όχι απλά για τη δυνατότητα ένταξης στο QE αλλά ευρύτερα για την τύχη του τρίτου μνημονίου, τραπεζικές διατυπώνουν την εκτίμηση ότι παραμένει πιθανό η να ενταχθεί στο QE εντός Μαρτίου, εφόσον ολοκληρωθεί θετικά τις αμέσως επόμενες εβδομάδες η αξιολόγηση και υπάρξει μια δήλωση-δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εργαστεί εντατικά και έχει ολοκληρώσει όλη τη σχετική προετοιμασία προκειμένου η χώρα μας να ενταχθεί γρήγορα στο ποσοτικής χαλάρωσης, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Η ένταξη στο QE είναι κομβικής σημασίας, καθώς θα ενισχύσει δραστικά την εμπιστοσύνη και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης. Οι συνεχείς καθυστερήσεις, πάντως, έχουν επιβαρύνει το . Χθες, σε έκθεσή της η Bank of σημείωσε ότι οι επίμονες καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και στην υλοποίηση της συμφωνίας, δίνουν λόγους στην να κρατήσει την εκτός QE, σημειώνοντας ότι η ένταξη στο QE ίσως γίνει προς το τέλος του έτους μετά τις εκλογές σε χώρες της Και η HSBC σε σημείωμά της για την υπογράμμισε ότι η ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, φαίνεται απίθανη, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση