Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα σε λογαριασμούς νησιωτών
Πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα σε λογαριασμούς νησιωτών

Πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα σε λογαριασμούς νησιωτών

Πργμτοποιήθηκε σήμερα η πρώτη πληρωμή του αντισταθμίσματος του νησιωτικού κόστους (ΑΗΚΟ) για τα των νησιωτών επιβατών κατά το διάστημα 10-26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ο μέσος όρος καταβολής, ανά ταξίδι, είναι 22€, για κάθε δικαιούχο.

Τα εισιτήρια από 26 έως 31 Ιουλίου θα πληρωθούν στην επόμενη καταβολή του ΑΗΚΟ.

Μέχρι στιγμής, τις πρώτες 20 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας του ΜΙ, έχουν εκδοθεί 14.000 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη, ενώ έχουν εγκριθεί, περίπου, 2.500 εισιτήρια, κατοίκων 22 νησιών.

Ο υφ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την πρώτη πληρωμή των νησιωτών από το μέτρο του ΜΙ, δήλωσε: «Ουσιαστικά είναι η πρώτη μέρα που οι αντιλαμβάνονται τα οφέλη του ΜΙ στη τους. Επίσης αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει δομηθεί έτσι ώστε να έχει ελάχιστη , αφού μετά την επίδειξη του ΜΑΝ στο πρακτορείο, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω για να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο λειτουργεί, εφαρμόζοντας έτσι ρεαλιστικές νησιωτικές πολιτικές για πρώτη φορά και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την αποτυχία και τη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση