Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πίστωση χρόνου ζητά το υπ. Παιδείας για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία
Πίστωση χρόνου ζητά το υπ. Παιδείας για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία

Πίστωση χρόνου ζητά το υπ. Παιδείας για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία

α καταλαγιάσει τις οξύτατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις πληροφορίες για εφαρμογή της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, όπως φάνηκε και από τις του νέου υπουργού, κ. ίκου Φίλη, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Φίλης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Κ», ζήτησε ουσιαστικά πίστωση χρόνου για το αν θα εφαρμοστεί τελικά η επιβολή του ΦΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αναζητούνται ισοδύναμα» και προσθέτοντας πως «το ζήτημα δεν αφορά μόνο το υπουργείο Παιδείας, αλλά είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής ς».

«Αν ολοκληρωθούν τέσσερις – πέντε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα βρεθούν τα ισοδύναμα για να μην ισχύσει το καθεστώς του ΦΠΑ στα σχολεία. Ξέρουμε ότι τα ιδιωτικά σχολεία δεν αφορούν μόνο εύπορες οικογένειες», επισήμανε ακόμη και έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για την λήψη τελικής ς το τέλος Νοεμβρίου.

Αντιδράσεις γονέων και σχολαρχών

Από την πλευρά τους, οι γονείς, οι οποίοι παραχώρησαν το πρωί της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου, τονίζουν ότι η πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων απευθύνεται στη και όχι στα υψηλά οικονομικά στρώματα, εστιάζοντας παράλληλα στις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή ΦΠΑ τόσο στα παιδιά τους (αλλαγή εκπαιδευτικού περιβάλλοντος), αλλά και συνολικά στον κλάδο της ιδιωτικής ς.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων, κ. Ιωακείμ Καλλιβρούσης στην «Κ», εκτιμάται ότι περί τα 20.000 παιδιά θα φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία σε περίπτωση που επιβληθεί ΦΠΑ.

Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, με τον πρόεδρο του συνδέσμου τους, κ. Μπάμπη Κυραϊλίδη, να προαναγγέλλει στην «Κ» προσφυγή στη Δικαιοσύνη (ελληνική και ευρωπαϊκή), αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο.

«Τηρούμε στάση αναμονής προσδοκώντας να αποδειχθεί ότι οι πολιτικοί προεκλογικά καμιά φορά λένε και αλήθεια», ανέφερε δηκτικά ο κ. Κυραϊλίδης υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δεσμεύτηκε στην κατάργηση του ΦΠΑ, συμπλέοντας με τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν τέτοιο αίτημα.

Συνολικά, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν 239 νέα ιδιωτικά σχολεία και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες με περίπου 85.000 ές. Στην εργάζονται περίπου 30.000 άτομα, εκ των οποίων τα 10.000 είναι εκπαιδευτικοί και τα 20.000 διοικητικό προσωπικό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση