Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πυρά Τσίπρα κατά Λαφαζάνη, Βαρουφάκη
Πυρά Τσίπρα κατά Λαφαζάνη, Βαρουφάκη

Πυρά Τσίπρα κατά Λαφαζάνη, Βαρουφάκη

Σαφή διαχωριστική γραμμή της επιλογής του για παραμονή της χώρας στο , με ταυτόχρονη ανάληψη της ευθύνης ενός δύσκολου συμβιβασμού, έναντι εκείνων που επενδύουν σε μη ρεαλιστικές εναλλακτικές και σε τυχοδιωκτικές επιλογές, χάραξε χθες ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς να τους κατονομάσει, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή στους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάνη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τους ότι «κρύβονται πίσω από την της δικής μου υπογραφής».

Ο κ. Τσίπρας φρόντισε με τις χθεσινές δηλώσεις του να καταστήσει σαφές ότι όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες ως εναλλακτικές και σχέδια Β που διερεύνησε η κυβέρνηση δεν εξασφάλισαν ποτέ την έγκρισή του, κάτι που, τουλάχιστον ο κ. Βαρουφάκης, άφηνε να εννοηθεί με τις τοποθετήσεις του.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε χθες ότι το σχέδιο της ομάδας Λαφαζάνη για αρπαγή του αποθέματος χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ, το οποίο είχε αποκαλύψει η «Κ», ήταν υπαρκτό. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ, ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια ‘‘iou’’, αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος, δε, στη με τους εταίρους και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για ένα νέο , τονίζει ότι έχει την επίγνωση ότι ανέλαβε την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού, «ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων που φέρνει σήμερα στη η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, έθεσε τον οδικό χάρτη των επόμενων προτεραιοτήτων σε κυβέρνηση και κόμμα, θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ως άμεση προτεραιότητα μετά τη σημερινή ψηφοφορία ο πρωθυπουργός θέτει, όπως ήταν αναμενόμενο, την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το νέο , για την οποία τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό ». Για τις προτεραιότητες στην κυβερνητική πολιτική, έθεσε ως βασικούς άξονες την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, την ενίσχυση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκε και δόθηκε προς χρήση στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων #πάρκινγκΦιλελλήνων - https://t.co/XxrHepvvwH -

  • #κορωναϊός: «Ανηφόρα» ως τα Χριστούγεννα, ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα #κορωναϊός - https://t.co/ESOp8UUzhm -

  • Δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων με αυξημένα μέτρα προστασίας - https://t.co/XVZ2QO2DNW -

"Αλιεύοντας" την είδηση