Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ
Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

κατά στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούσαν στις αρχές του 2000 σε νευραλγικές θέσεις για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ( ) άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου για που δραστηριοποιείτο στη με ποσά που έφθασαν τα 900χιλιάδες ευρώ.

Η της εν λόγω Οργάνωσης έγινε όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα δίχως την τήρηση των απαιτούμενων προϋποθέσεων διαφάνειας και ελέγχου της δραστηριότητάς της με να ζημιωθεί το .

Οι υπεύθυνοι που διώκονται μετείχαν στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών που ενέκριναν και χορήγησαν τις χρηματοδοτήσεις ενώ παράλληλα η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, τυπικά, καθώς το εν λόγω αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί, για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του τότε υπουργού και υφυπουργού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση