Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ
Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΥΠΕΞ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Ποινικές κατά στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούσαν στις αρχές του 2000 σε νευραλγικές θέσεις για χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ( ) άσκησε η επικεφαλής της ς Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά από που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου για χρηματοδότηση που δραστηριοποιείτο στη Σερ με ποσά που έφθασαν τα 900χιλιάδες ευρώ.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω Οργάνωσης έγινε όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα δίχως την τήρηση των απαιτούμενων προϋποθέσεων ς και ελέγχου της δραστηριότητάς της με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το .

Οι υπεύθυνοι που διώκονται μετείχαν στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών που ενέκριναν και χορήγησαν τις χρηματοδοτήσεις ενώ παράλληλα η δικογραφία διαβιβάζεται στη , τυπικά, καθώς το εν λόγω αμα έχει πλέον παραγραφεί, για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του τότε υπουργού και υφυπουργού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση