Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ποινικές διώξεις για πωλήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ
Ποινικές διώξεις για πωλήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

Ποινικές διώξεις για πωλήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

Ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση και απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου άσκησε η Διαφθοράς (επικεφαλής η Ελένη Ράικου) για πωλήσεις ακινήτων που έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι διώξεις αφορούν το συμβούλιο των εμπειρογνωμόνων που είχε την ευθύνη για την εισήγηση των τιμών για τις πωλήσεις των 28 συνολικά ακινήτων που τα μέλη του διώκονται για απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ τρία  μέλη του ΤΑΙΠΕΔ (επί προηγούμενης κυβέρνησης) διώκονται για υπεξαίρεση, αδίκημα που αφορά το γεγονός ότι δεν κατέθεταν αυθημερόν μαζί με το κεφάλαιο και τους τόκους, ως όφέιλαν, που εισέπρατταν από τις πωλήσεις των ακινήτων. Αντί αυτού κατέθεταν τους τόκους την τελευταία ημέρα της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς ξεκίνησε μετά από αναφορά που υπέβαλαν δικηγόροι του Πειραιά για το αν νόμιμα και σε τιμές συμφέρουσες πωλήθηκαν 28 ακίνητα του δημοσίου. Την έρευνα διενήργησαν οι εισαγγελείς Ιωάννης Σέβης και Αγγελική Τριανταφύλλου και διαπίστωσαν, όπως αναφέρουν, στο πόρισμά τους, ότι οι πωλήσεις των ακινήτων αυτών έγιναν σε τιμές μη συμφέρουσες.

Η συνολική ζημιά του δημοσίου υπολογίζεται από τους εισαγγελείς σε περίπου 600 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ τα μέλη του δεν έχουν ποινικές ευθύνες ούτε και αστικές για πράξεις η παραλείψεις τους που έχουν τύχη εγκρίσεως του επιστημονικού συμβουλίου του και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως εν προκειμένω για την πώληση των ακινήτων.

Για το λόγο αυτό τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ διώκονται για υπεξαίρεση για το θέμα των τόκων και όχι για απιστία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση