Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Γιώργο Καρατζαφέρη
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Γιώργο Καρατζαφέρη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Γιώργο Καρατζαφέρη

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με για τρία χρόνια καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Γιώργο Καρατζαφέρη για παραλείψεις που εντοπίστηκαν σε παλαιότερες δηλώσεις πόθεν έσχες.

Το δικαστήριο τον αθώωσε όμως για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες αλλά και για κατοχή ακινήτου στις Βρυξέλλες που κατά την κατηγορία δεν είχε δηλώσει, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής του για τα συγκεκριμένα σκέλη του κατηγορητηρίου.

Η εμπλοκή του κ. Καρατζαφέρη με εξωχώριες εταιρείες και παραλείψεις στο πόθεν έσχες είχε προκύψει από τις έρευνες για προγράμματα ωστόσο από την ακροαματική διαδικαςία δεν προέκυψαν ενδείξεις για τις εξωχώριες εταιρείες τις οποίες είχε στο παρελθόν παρά μόνον οι παραλείψεις ότι δεν είχε δηλώσει περιουσιακά του στοιχεία στο πόθεν έσχες.

Ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι “μειονέκτημά του ήταν ότι εμπιστεύθηκε ανθρώπους, όπως η λογίστριά του αλλά και κάποιους άλλους, όπως είπε, που “τον πρόδωσαν”. ” Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος , γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου” είπε στην απολογία του ο . Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που είχε μαζευτεί στο trust, ο . Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι επρόκειτο για από τους μισθούς του- οι οποίοι μάλιστα έφθαναν τις 20.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής, ενώ το του 1.650.000 ευρώ ήταν που τού είχαν δώσει συνεργάτες και υποστηριχτές του ΛΑΟΣ, με την συμφωνία ότι θα τους έδινε του Telecity, όταν θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, είχε ζητήσει την ενοχή του Γ. Καρατζαφέρη για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία (σ.σ στην Catalina) τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προέκυψε η συμμετοχή του στην off-shore Homeric αλλά και ότι κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες.

Κατά τα λοιπά, για την εισαγγελική λειτουργό, η περιουσία της εξωχώριας εταιρίας πέρασε σε ένα trust και το περιεχόμενό του, δηλαδή το καταπίστευμα αποτελεί περιουσία, η οποία έπρεπε να δηλωθεί. “Τα χρήματα αποτελούν περιουσία που όφειλε ο κ. κατηγορούμενος να δηλώσει. Πόσο δε μάλλον όταν έχει δημιουργηθεί ένα portofolio ύψους 6.600.000 δολαρίων, είναι απορίας άξιον τι τον συμβούλευσε, όπως λέει, η λογίστρια του να κάνει… Άγνοια νόμου από βουλευτή, αρχηγό κόμματος και ευρωβουλευτή δεν νοείται”.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση