Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Πετροπόλεμος στην ασφυκτικά γεμάτη Ειδομένη
Πετροπόλεμος στην ασφυκτικά γεμάτη Ειδομένη

Πετροπόλεμος στην ασφυκτικά γεμάτη Ειδομένη

Επεισόδια και οργανωμένες διαμαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στα σημεία όπου παραμένουν. Χθες το μεσημέρι στην Ειδομένη ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε διαφορετικών εθνικοτήτων που κατέληξε σε πετροπόλεμο, με να παρέμβει η αστυνομία ρίχνοντας . Συγκεκριμένα, Αφγανοί και Πακιστανοί συγκρούστηκαν, με να τραυματιστεί ένας πρόσφυγας που μετέβη στο Πολύκαστρο για ράμματα. Στο μεταξύ, οι προσπάθειες των Αρχών να διαλυθεί ο καταυλισμός στα , διά της πειθούς, έχει πενιχρά αποτελέσματα. Χθες αναχώρησαν δύο λεωφορεία μεταφέροντας μερικές δεκάδες ανθρώπους σε κοντινά κέντρα φιλοξενίας, ωστόσο πάνω από 10.000 εκτιμάται ότι παραμένουν στην Ειδομένη, οι 2.500 εξ αυτών στις ράγες του τρένου, εμποδίζοντας τη διέλευση για πολλές εβδομάδες.

Στο Ελληνικό όπου βρίσκονται περίπου 3.500 άτομα, κυρίως Αφγανοί, εκατοντάδες άτομα από χθες το πρωί αρνούνται τη λήψη φαγητού, διαμαρτυρόμενοι για την ποιότητα των γευμάτων.
Ταυτόχρονα, στον καταυλισμό του παλαιού αεροδρομίου, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά δυσεντερίας ειδικά σε μικρά . Στα συμπεράσματα έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δημοσιοποιείται σήμερα, αναφέρεται επισταμένως ότι η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του μεγάλου αριθμού (54.347 σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη καταμέτρηση) προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.
«Χρειάζονται περισσότερες προσφορές θέσεων για και περισσότερο γρήγορες διαδικασίες» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Tomas Bocek, απεσταλμένος της Γενικής Γραμματείας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό της που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα και την το χρονικό διάστημα 7-11 Μαρτίου.
Προσέθεσε ότι οι ελληνικές αρχές χρειάζονται τεχνική και πρακτική βοήθεια τόσο για τη φιλοξενία των προσφύγων και την ικανοποίηση των αναγκών τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων όσο και για την αποδοτικότερη λειτουργία υπηρεσιών όπως η εξέταση των αιτημάτων ασύλου και η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση