Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πετρελαιοκηλίδα: Μυστήριο παραμένει η βύθιση του πλοίου
Πετρελαιοκηλίδα: Μυστήριο παραμένει η βύθιση του πλοίου

Πετρελαιοκηλίδα: Μυστήριο παραμένει η βύθιση του πλοίου

Πληθίνουν μέρ με τη μέρα τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που προκάλεσαν το ναυάγιο του δεξαμενιου «», τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής.

Αυτό όμως που μοιάζει να είναι ξεκάθαρο είναι τα εγκληματικά λάθη, οι παραλείψεις των ιθυνόντων, ακόμα και η ελαστικότητα ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων απέναντι στον έλεγχο του υ και την εν γένει αντιμετώπιση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία, όπως και η πολιτική του υπουργείου αυτιλίας, ισχυρίζεται ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα και ότι επί της ουσίας, η… κακιά η ώρα προκάλεσε το ναυάγιο.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ένα υπερήλικο 45 ετών έλαβε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έγκριση από το υπουργείο αυτιλίας, ειδικής σύνθεσης πληρώματος, με αποτέλεσμα αντί για 13 άτομα πλήρωμα που θα έπρεπε να τηρεί, να εμφανίζει τελικά 11, εκ των οποίων το μοιραίο βράδυ στο πλοίο βρίσκονται δύο. Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, ακόμα και με πλήρωμα ασφαλείας, στο πλοίο θα έπρεπε ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται τουλάχιστον τα 2/3 του πληρώματος, δηλαδή τουλάχιστον επτά μέλη. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. ιώργος Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), «αν στο πλοίο επέβαινε το προβλεπόμενο πλήρωμα, οι πιθανότητες να είχε αποτραπεί το ναυάγιο θα ήταν πολλαπλάσιες και πιθανότατα να μην είχε βουλιάξει. Θα είχε γίνει πιο γρήγορα αντιληπτή η εισροή υδάτων και θα ήταν ευκολότερη η επίλυση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ταχύτητα βύθισης του πλοίου, μέσα σε μόλις 18-20 λεπτά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση