Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πετρελαιοκηλίδα: Μυστήριο παραμένει η βύθιση του πλοίου
Πετρελαιοκηλίδα: Μυστήριο παραμένει η βύθιση του πλοίου

Πετρελαιοκηλίδα: Μυστήριο παραμένει η βύθιση του πλοίου

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που προκάλεσαν το του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής.

Αυτό όμως που μοιάζει να είναι ξεκάθαρο είναι τα εγκληματικά λάθη, οι παραλείψεις των ιθυνόντων, ακόμα και η ελαστικότητα ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων απέναντι στον έλεγχο του πλοίου και την εν γένει αντιμετώπιση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία, όπως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ισχυρίζεται ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα και ότι επί της ουσίας, η… κακιά η ώρα προκάλεσε το ναυάγιο.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ένα υπερήλικο 45 ετών έλαβε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας, ειδικής σύνθεσης πληρώματος, με αντί για 13 άτομα πλήρωμα που θα έπρεπε να τηρεί, να εμφανίζει τελικά 11, εκ των οποίων το μοιραίο βράδυ στο βρίσκονται δύο. Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, ακόμα και με πλήρωμα ασφαλείας, στο πλοίο θα έπρεπε ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται τουλάχιστον τα 2/3 του πληρώματος, δηλαδή τουλάχιστον επτά μέλη. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Γιώργος Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), «αν στο πλοίο επέβαινε το προβλεπόμενο πλήρωμα, οι πιθανότητες να είχε αποτραπεί το θα ήταν πολλαπλάσιες και πιθανότατα να μην είχε βουλιάξει. Θα είχε γίνει πιο γρήγορα αντιληπτή η εισροή υδάτων και θα ήταν ευκολότερη η επίλυση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ταχύτητα βύθισης του πλοίου, μέσα σε μόλις 18-20 λεπτά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση