Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πέθανε ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης
Πέθανε ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης

Πέθανε ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης

Έφυγε από ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε ηλικία 60 χρονών, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, , μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, όπως αναφέρει το ThrakiToday.

Ποιός ήταν ο

 Δικηγόρος, απόφοιτος της ομικής Σχολής του ΔΠΘ. Γεννήθηκε το 1956. Έγγαμος με την Αθηνά, πατέρας δύο τέκνων, του Θοδωρή και της Μαρίνας.

Το 1998 εκλέχθηκε Νομάρχης στο Νομό Ξάνθης. Ανέλαβε καθήκοντα από 01/01/1999 και συνέχισε επί δώδεκα (12) έτη, έως και 31/12/2010. Ειδικότερα, επανεξελέγη Νομάρχης Ξάνθης, την πρώτη Κυριακή, τον Οκτώβριο του 2002 με ποσοστό 53,24% (για την 4ετία 2003 – 2006) και τον Οκτώβριο του 2006 με 56% (για την 4ετία 2007 – 2010). Την περίοδο αυτή, μεταξύ άλλων, διετέλεσε:

Εκλεγμένος , εμπνευστής και ιδρυτικός μέλος του Δικτύου Διασυνοριακής Συνς των Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας που έχει έδρα την Ορεστιάδα Έβρου από το 2004. Συμμετείχαν οι Νομαρχίες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Μπλαγκόεβγραντ Σμόλιαν, Κίρτζαλι, Χάσκοβο Βουλγαρίας και Ανδριανουπόλεως Τουρκίας, με πρωτόγνωρη διασυνοριακή δράση.

Επικεφαλής και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Congress of Local and Regional Authorities of Council of Europe (Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης), μέλος της Μόνιμης και της Θεσμικής Επιτροπής του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, από το 2007 έως το τέλος του 2010.

της καινοτόμου δομής μεταξύ των 11 Νομαρχιών κατά μήκος της Εγνατίας οδού με την επωνυμία «Εγνατία – Τουρισμός» για την αναπτυξιακή – τουριστική αξιοποίηση της.

Την περίοδο 2011 – 2014 διατέλεσε εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΕΝ.Π.Ε. σε εθνικό επίπεδο.

Έχει τιμηθεί από πολλούς φορείς για την ως τώρα δραστηριότητά του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις περιφερειακές εκλογές της 25 Μαΐου 2014, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση» ποσοστό 56,35% εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη κάνει την παράταξή μας φτωχότερη»

«Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη κάνει την παράταξή μας φτωχότερη» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. , για την απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη. Ο χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παυλίδη «ανιδιοτελή αγωνιστή της Νέας Δημοκρατίας, οραματιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φλογερό πατριώτη».

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Η απώλεια του Γιώργου Παυλίδη κάνει την παράταξή μας φτωχότερη και στερεί από εμένα προσωπικά ένα πολύ καλό φίλο.

Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, ένας οραματιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας φλογερός πατριώτης, ένας αγωνιστής της ζωής.

Μέχρι και την ύστατη ώρα βρισκόταν στις επάλξεις, στο γραφείο του, για να αντιμετωπίσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών της ς που τόσο αγάπησε.

Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

ΕΝΠΕ: Ανεξίτηλο το στίγμα του Γιώργου Παυλίδη στην Αυτοδιοίκηση

Ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και μέλους του ΔΣ της ΕΝΠΕ Γιώργου Παυλίδη, που έφυγε πρόωρα αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην Αυτοδιοίκηση.

Ο Γιώργος Παυλίδης υπηρέτησε με συνέπεια, αφοσίωση και αυταπάρνηση ως το τέλος της ζωής του αρχικά τη Νομαρχιακή και στη συνέχεια την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Συνδυάζοντας κατά μοναδικό τρόπο το όραμα με το ρεαλισμό, ανέδειξε την αναπτυξιακή διάσταση της αυτοδιοίκησης, φροντίζοντας παράλληλα με ιδιαίτερη ευαισθησία και το κοινωνικό της πρόσωπο και παρήγαγε μεγάλο και πολύπλευρο έργο στο νομό και την περιφέρειά του.

Εμφορούμενος από τις αρχές της μετριοπάθειας, της συναίνεσης και της συνς, ο Γιώργος Παυλίδης είχε διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα και τα συνέδρια της Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας τα μέγιστα με τη νηφαλιότητα, τις ιδέες και τις προτάσεις του.

Το κενό που αφήνει ο Γιώργος Παυλίδης είναι δυσαναπλήρωτο. Αφήνει, όμως, και πολύτιμη παρακαταθήκη το ήθος, τα πιστεύω, τα ιδανικά, το έργο του.

Δέσμευση όλων μας είναι να βαδίσουμε στο δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Παυλίδης και σε κλίμα σύμπνοιας, συνεργασίας και αποφασιστικότητας, να παράγουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Αποφάσεις ΔΣ ΕΝΠΕ

Συνελθόν εκτάκτως, το ΔΣ της ΕΝΠΕ αποφάσισε:
-Να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών κ. Κώστα Αγοραστό και μέλη του ΔΣ.
-Να εκφωνήσει επικήδειο λόγο ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός.
-Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και στο 4ο Τακτικό Συνέδριο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.
-Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.
-Να διοργανώσει ειδική εκδήλωση – αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά του Γιώργου Παυλίδη στην Αυτοδιοίκηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση