Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας
Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας

Την τελευτί του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ο ηθοποιός ιώργος Βελέντζας, από τους καλύτερους καρατερίστες του ελληνικού κινηματογράφου.

Αν και έπαιξε στο θέατρο σε περισσότερες από 500 παραστάσεις, έγινε γνωστός ως δευτεραγωνιστής σε ρόλους αστυνομικού και στρατιωτικού στη μεγάλη οθόνη, αλλά και από το ντουμπλάρισμα φωνής, με το οποίο ασχολήθηκε σε πολλές ελληνικές ταινίες του 1950, 1960, 1970, και σε μεταγλωττίσεις για την («Μικρό στο λιβάδι»).

Συλλυπητήρια από τον υπουργό Πολιτισμού . Ξυδάκη

«Ο ιώργος Βελέντζας ήταν ο παντοτινός δευτεραγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου μας. Πρωτοεμφανίστηκε στο πανί και στη σκηνή ήδη το 1948, και μέχρι το 2011, οπότε έπαιξε για τελευταία φορά στο Εθνικό , συμμετείχε σε εκατοντάδες ταινίες και παραστάσεις. Χάρη στο ταλέντο του στάθηκε άξια πλάι σε όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές και έγινε ένα από τα πιο οικεία και αγαπητά κινηματογραφικά πρόσωπα πολλών γενεών συμπατριωτών μας».

Σχετική δήλωση για το θάνατο του ηθοποιού Γ. Βελέντζα έκανε ο αναπληρωτής Πολιτισμού ίκος Ξυδάκης και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση