Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος
Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος καταφεύγοντας τελικά στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στην Αθήνα.

Η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

 Ο Αλέξανδρος Βέλιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Υπερασπίστηκε με σθένος μέχρι τέλους, το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος στο να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πεθάνει και μάλιστα ήταν υπέρμαχος της ευθανασίας. Τον τελευταίο καιρό είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος.

Είχε προχωρήσει μάλιστα και σε τηλεοπτική εξομολόγηση, όπου δημοσιοποιούσε τη του να διεκδικήσει στην το δικαίωμα σε ένα τέλος ανώδυνο και αξιοπρεπές.

Ένα ζήτημα που πραγματεύεται και στο δοκίμιό του, ένα κείμενο 64 σελίδων, πάνω στα μεγάλα θέματα της ζωής και του θανάτου, στο οποίο αφηγείται μεταξύ άλλων την προσωπική του και κάνει έναν πολύ σύντομο και περιεκτικό απολογισμό ζωής, ενώ κάνει αναφορά και στα θρησκευτικά, κοινωνικά και ιατρικά ταμπού που κάνουν την ευθανασία μια τόσο περίπλοκη υπόθεση.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος άφησε πριν πεθάνει δύο επιστολές. Στη μία ανακοίνωνε τον θάνατό του και στην άλλη εξέφραζε την επιθυμία του για το πως επιθυμούσε να γίνει η κηδεία του.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθίγγανοι αποπειράθηκαν να κλέψουν σίδερα από το 304 ΠΕΒ #304ΠΕΒ - https://t.co/77vUkRJTWG -

  • Σύγχρονο αστικό πάρκο στη συνοικία Γερμανικών στη Νέα Ιωνία Βόλου #συνοικίαΓερμανικών - https://t.co/ae8Lawr4zd -

  • Εκδηλώσεις στη μνήμη Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος #μνήμηΕβραίων - https://t.co/OIfBRsRJQo -

"Αλιεύοντας" την είδηση