Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά το ΔΝΤ
Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά το ΔΝΤ

Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά το ΔΝΤ

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα να εφαρμόσει χωρίς παρεκκλίσεις το Μνημόνιο έστειλαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, ενώ η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε του , η κυρία Βελκουλέσκου υποστήριξε ότι το νέο του για την Ελλάδα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δείχνει τη δέσμευση της Ευρωζώνης να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, με αντάλλαγμα την υλοποίηση νέων μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα για να πετύχει το :

  1. Οι που έχουν συμφωνηθεί με τον δεν αρκούν. Οι νομοθετικές βασίζονται σε υψηλή φορολογία αντί της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και σε μείωση των συντάξεων. Αυτό, όμως, δεν συνάδει με το . Αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η αναβολή κάποιων επίσης δεν συνάδει με το , ενώ υποστήριξε ότι η μεταρρύθμιση για τα «κόκκινα» δεν είναι αρκετά φιλόδοξη.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Βελκουλέσκου ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχουν πιο ρεαλιστικοί στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα. Οι στόχοι παραμένουν φιλόδοξοι, δήλωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότερες που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα, καθώς ακόμα και με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνημένων, δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν έχει καταφέρει να κινητοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η .

  1. Σημαντική απαιτείται ακόμα και με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, καθώς είναι ιδιαιτέρως μη βιώσιμο. Η Ελλάδα χρειάζεται , όπως η σημαντική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ευρωπαϊκών δανείων και η σταθεροποίηση των επιτοκίων τους, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Σημείωσε, δε, ότι η ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με τις μεταρρυθμίσεις και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν πριν το τέλος του προγράμματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση