Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Περιορισμένη πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα για τη Σ. Αραβία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Περιορισμένη πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα για τη Σ. Αραβία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Περιορισμένη σε κρίσιμα έγγραφα που αφορούν την συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου υλικού στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Αντιθέτως ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι από την όλη διαδικασία αποδείχθηκε ότι  «ο είπε την αλήθεια είπε σε σχέση με την υπόθεση αυτή και τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα».
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν είχε τίποτα να κρύψει» και υποστήριξε ότι «όλη αυτή ιστορία, κατασκευασμένη από την αρχή, κατέρρευσε».
Επίσης τόνισε πως αποδεικνύεται ότι «το μοναδικό πολιτικό και νομικό θέμα το οποίο υπήρχε, αν δηλαδή υπάρχει πληρεξουσιότητα της Σαουδικής Αραβίας προς το φυσικό πρόσωπο που υπέγραψε, πέραν κάθε αμφιβολίας είναι αληθινό» και συμπλήρωσε: «Η σημερινή αμφισβήτηση από τη Νέα Δημοκρατία  της ορθογραφίας των πληρεξουσίων αυτών, δεν δείχνει τίποτα παραπάνω, παρά την αμηχανία του συγκεκριμένου κόμματος».
Σε ερώτηση ότι αρνήθηκε να δώσει πρόσβαση στο σύνολο των εγγράφων όπως είπε ότι του ζήτησε ο εξουσιοδοτηθείς βουλευτής της Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε: «Έχουν γίνει φέιγ βολάν απόρρητα έγγραφα του ελληνικού κράτους. Έχω ξαναπεί ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος πρέπει να συμβαδίζει με την περιφρούρηση του εθνικού συμφέροντος. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε στο μέλλον».
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση