Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Περιοδείες από Ευ. Μεϊμαράκη
Περιοδείες από Ευ. Μεϊμαράκη

Περιοδείες από Ευ. Μεϊμαράκη

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένει το κόμμα της αξιωματικής αολίτευσης, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο με το «κουαρτέτο των θεσμών», η επίτευξη και ψήφιση της ς αλλά και οι που θα δρομολογηθούν δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης αναμένεται, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να ξεκινήσει κύκλο περιοδειών ανά την , καθώς η εκλογική προοπτική μπορεί μεν να αποκηρύσσεται από τη Ν.Δ., ωστόσο παραμένει η πιο πιθανή επιλογή του κ. Αλ. Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος έχουν ειδοποιηθεί να είναι σε ετοιμότητα, ειδικά μετά τα σενάρια για ταχεία ψήφιση της ς εντός της προσεχούς εβδομάδος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν αφήνει, σε συνομιλητές του, αμφιβολίες για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στη Βουλή, για την ενεργό δηλαδή στήριξη μιας συμφωνίας που θα εξασφαλίζει την παραμονή της ς στην Ευρωζώνη. «Μη συμφωνία συνεπάγεται καταστροφή, έξοδο από την Ευρωζώνη και άτακτη χρεοκοπία», διαμηνύει σε συνεργάτες του, προσθέτοντας ότι «τους όρους μιας κακής συμφωνίας μπορούμε, σταδιακά, να τους αλλάξουμε».

Οι τρεις άξονες

Ο κ. Μεϊμαράκης στο διάστημα που έπεται θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:

• Πρώτον, θα επιδιώξει να χρεώσει τα μέτρα του νέου μνημονίου στις πράξεις και παραλείψεις (κυρίως τις δεύτερες) της ς Τσίπρα – Καμμένου.

• Δεύτερον, σε περίπτωση εκλογών, θα υπογραμμίσει ότι αυτές διενεργούνται μόνο και μόνο για να τακτοποιήσει ο κ. Τσίπρας τα του οίκου του, ειδικά εάν πριν από την κατάθεση της εντολής ο πρωθυπουργός δεν έχει επιδιώξει τη συγκρότηση ς εθνικής ενότητας από τη Βουλή.

• Τρίτον, θα εντείνει την προσπάθεια γοητείας προς τον χώρο του Κέντρου ή σχηματικά της μεγάλης μερίδας των πολιτών που ψήφισαν «Ναι» στο δημο του περασμένου μήνα.
Ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι, παρά την εικαζόμενη σπουδή του κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, θα επιτύχει αφενός να απομειώσει την απήχηση του πρωθυπουργού, αφετέρου να αυξήσει το ακροατήριο για τη Ν.Δ., την οποία θέλει ως βασικό εκφραστή των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας.

Σε αυτή τη γραμμή, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε χθες (Βήμα) εγκληματικό το σενάριο πρόωρων εκλογών, προτείνοντας, «στη λογική της συνεννόησης και τη σύνεσης», τη στήριξη της χώρας από τις πολιτικές δυνάμεις και «όταν όλα θα σταθεροποιηθούν, και η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, να δούμε τις οποιεσδήποτε ».

Παράλληλα, η Ν.Δ. δεν χαλαρώνει την κριτική της για τα κυβερνητικά δρώμενα. Στο επίκεντρο βρέθηκε, προφανώς, η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, με τον κ. Κ. Καραγκούνη να σχολιάζει ότι «ο κ. Τσίπρας όσες συσκέψεις και να κάνει για το μεταναστευτικό δεν πείθει κανέναν πια. Αφού γκρέμισε ό,τι καλό είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφού διαφήμισε για έξι μήνες τόσο με την πολιτική του όσο και με τον νόμο για την ιθαγένεια ότι η Ελλάδα είναι χώρα με αφύλακτα σύνορα, τώρα, ύστερα από μισό χρόνο, θυμήθηκε να ασχοληθεί με το πρόβλημα, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση