Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Περιφέρεια Ιονίων νήσων κατά της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων
Περιφέρεια Ιονίων νήσων κατά της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων

Περιφέρεια Ιονίων νήσων κατά της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων

Την έντονη αντίδρασή του στη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία για την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων εξέφρασε, μιλώντας στην «Κ», ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, περιφερειάρχης Ιονίων ήσων. «Πρόκειται για συμφωνία που επιχειρεί μεγάλη παρέμβαση στην οικονομία της Περιφέρειάς μας, αν υπολογίσουμε πως ανάμεσα στα 14 περιλαμβάνονται αυτό της Κέρκυρας, της υ, της Κεφαλλονιάς και του Ακτίου, από το οποίο εξυπηρετείται η Λευκάδα.

Η των τελών χρήσης του αεροδρομίου, κάτι που είναι πιθανό να γίνει, θα μετατρέψει σε ασύμφορα τα αεροδρόμιά μας σε εταιρείες χαμηλού κόστους που πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ και θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό των νησιών μας», είπε ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος έχει εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εμπειρία από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου ίσχυσαν υψηλά χρήσης του.

«Αλλά και την οικονομική πλευρά να εξετάσουμε, το τίμημα είναι πολύ χαμηλό», τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος. «Πέρα από το αρχικό συνολικό τίμημα, η θα πληρώνει κάθε χρόνο 22,9 εκατ. ευρώ. Μόνο το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με τη σημερινή απαξιωμένη μορφή του, έχει ετήσιο κέρδος 23-24 εκατ. ευρώ», συμπληρώνει. Ακόμα ο κ. Γαλιατσάτος υπογραμμίζει και τον κίνδυνο η Fraport να αναπτυχθεί σε μονοπώλιο στον τομέα του, επηρεάζοντας και την πορεία του τουρισμού. «Θα ελέγχει 14 σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας», σημειώνει.

Ο κ. Γαλιατσάτος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. «Θα ζητήσουμε τη γνώμη του λαού των Ιονίων ήσων. Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσουμε να διοργανωθεί έτσι ώστε να μπορέσει ο πολίτης των Ιονίων να αποφανθεί για το θέμα. Επίσης, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση