Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πέντε νέα υπουργεία στο σχεδιασμό Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού
Πέντε νέα υπουργεία στο σχεδιασμό Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού

Πέντε νέα υπουργεία στο σχεδιασμό Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού

Με δύο Προεδρικά Διατάγματα που προωθήθηκαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού  συνιστάται αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως επίσης υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και  υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, γίνεται  ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού,  ενώ άλλα υπουργεία αλλάζουν όνομα.

Τα εν λόγω  Προεδρικά Διατάγματα κρίθηκαν νόμιμα από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον Πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με αυτά  συνιστάται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο  συγκροτείται από τις μεταφερόμενες σε αυτό  (από το τέως  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο μετονομάζεται τώρα σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης) γενικές γραμματείες: 1) της Μεταναστευτικής Πολιτικής και 2) της Υποδοχής. Στο   υπουργείο  Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται   από το πρώην ως σύνολο  αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής : α) του  Ασύλου, β) της Αρχής Προσφύγων και γ) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.

Ακόμη, συνιστάται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα στελεχωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.

Επίσης γίνεται ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015  με άλλα υπουργεία. Σε αυτό μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (το οποίο μετονομάζεται τώρα  σε υπουργείο Εσωτερικών) το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού  του παλαιού υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα  24/2015 και επιπλέον συνιστάται υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από  τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και  Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ   μεταφέρεται σε αυτό   η των φορέων που δραστηριοποιούνται  στον τομέα ς για τους οποίους  ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το   υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, μετονομάζονται και ανασυνιστώνται   6 υπουργεία.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διας.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Το υπουργείο αυτιλίας και ησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο  υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται γενική γραμματεία  Μεταφορών, στην  οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και  προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση  Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία  φορέων που ασκούν μεταφορών και υπάγονταν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση