Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επτά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Επτά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Επτά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σε επτά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην , όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Εκτός της 38χρονης στην , του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην , ανακοινώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία περιστατικά:

– Οσον αφορά το πέμπτο (συνολικά), πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο ς στη .Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

– Το έκτο αφορά Ελληνα άνδρα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο ς της ς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

– Το έβδομο είναι επίσης ημεδαπός άνδρας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Ένας ασθενής πέθανε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχοντας προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του τοπικού υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με την επιδημία του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας αναμένεται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σε που θα παραχωρήσουν στις 23.00 ς, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι αρχές.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση