Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Πέφτουν» οι υπογραφές για το Ελληνικό

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το Ελληνικό

Για σήμερα Δευτέρα μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development που θα αναπτύξει το Ελληνικό.

Σύμφωνα με πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλεύρες έδωσαν τα χέρια για τους όρους του MoU, το οποίο προσδιορίζει ορισμένες αλλαγές στη σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Νοέμβριο του 2014.

Οι κυριότερες εξ αυτών είναι: νωρίτερη αποπληρωμή των δόσεων του εφάπαξ τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ, αλλά και η ανάληψη μεγαλύτερου μέρους συντήρησης του μητροπολιτικού πάρκου που θα αναπτυχθεί.

Η για την υπογραφή του εν λόγω MoU είχε προσδιοριστεί για τα τέλη Απριλίου, αλλά παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα.

Οι δανειστές έχουν πιέσει και περιλάβει στα το κλείσιμο της υπόθεσης αυτής, η οποία αποτελεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει τους όρους παραχώρησης στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.

Το Δημόσιο πρέπει μέχρι φέτος το Νοέμβριο να προχωρήσει και σε σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων η του χώρου από διάφορες υπηρεσίες και φορείς που φιλοξενούνται σε αυτήν, όπως βέβαια και από τους πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά και να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση