Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παυλόπουλος με Μπακογιάννη: «Η Ευρώπη ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά»
Παυλόπουλος με Μπακογιάννη: «Η Ευρώπη ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά»

Παυλόπουλος με Μπακογιάννη: «Η Ευρώπη ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά»

«Η φίνετι να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον άφορα την φύλαξη τους». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , υποδεχόμενος τη βουλευτή της Ντόρα Μπακογιάννη, η όποια τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για το μεταναστευτικό και τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβούλιου της ς, στην οποία είναι πρόεδρος.

«Η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον άφορα την φύλαξη τους». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , υποδεχόμενος τη βουλευτή της Ντόρα Μπακογιάννη, η όποια τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για το μεταναστευτικό και τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβούλιου της Ευρώπης, στην οποία είναι μέλος.

Η κ. Μπακογιάννη -αφού ανέφερε την ανησυχία της για τις διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά» και ότι «χάνουμε πάρα πολλούς πόρους από την Ευρώπη»- ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι ως Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλαβαν πρωτοβουλία, ώστε το Συμβούλιο «που έχει μεγάλη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τους προσφυγές και τους , να προσφέρει την τεχνογνωσία αυτή στην ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα, να μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές, διότι η κατάσταση στα νησιά είναι τόσο τραγική όσο δεν περιγράφεται».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη για την πρωτοβουλία της να τον ενημερώσει, ανέφερε: «πράγματι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής, δεν το θυμάμαι ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Αντιμετωπίσαμε ένα άλλο θέμα. Αυτό το φαινόμενο, αυτή τη ροή παράνομων μεταναστών, αυτού του είδους τους , δεν τοχω ξαναδεί».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση