Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη
Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη

Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη

Τα λάθη που έχουν κάνει οι εταίροι επιμένοντας σε πολιτικές ς «δεν μας δίνουν κανένα δικαίωμα» να «αφήσουμε το σκάφος της Ευρώπης και να πάμε στο άγνωστο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον επιτάσσουν ότι η πορεία της χώρας δεν μπορεί να είναι άλλη από την ευρωπαϊκή μας πορεία, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του σκληρού πυρήνα της, της ευρωζώνης», είπε.

«Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη, αλλά ούτε Ευρώπη χωρίς Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο πως η έχει προκαλέσει «ανισότητες» στην ελληνική κοινωνία και μαζική φυγή νέων από τη χώρα μας.

Ο υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τους «πυλώνες» του ανθρωπισμού και της «κοινωνικής ς», όμως προσέθεσε αισιόδοξα πως «ήδη υπάρχουν γραφής ότι αυτή η εσφαλμένη» επιμονή των εταίρων σε λάθος μέτρα «μπορεί να αλλάξει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε δε ότι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση ακριβώς «δείχνει ότι ο δρόμος μέσα στην Ευρώπη είναι μονόδρομος», παρά τα στην ευρωπαϊκή και σε αυτό το μέτωπο.

«Θα μπορούσε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό μόνη της, αυτές τις ώρες;», ρώτησε με νόημα.

Τη διαβεβαίωση ότι η υπηρεσιακή θα σεβαστεί τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να διεξαχθούν άψογα οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, έδωσε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθ Βασιλική Θάνου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εγκαινίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση