Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παυλόπουλος: Αυταπόδεικτη και αυτονόητη η ελληνικότητα της Μακεδονίας
Παυλόπουλος: Αυταπόδεικτη και αυτονόητη η ελληνικότητα της Μακεδονίας

Παυλόπουλος: Αυταπόδεικτη και αυτονόητη η ελληνικότητα της Μακεδονίας

Δύο διδάγματα για τον ελληνισμό είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ, το πρώτο, «εμπνέει το έθνος μας να μην υπολογίζει το μέγεθος της δύναμης, αλλά την πίστη στα ιδανικά του και τη μέχρις αυτοθυσίας υπεράσπιση της ς», και το δεύτερο, αφορά «την αυταπόδεικτη και αυτονόητη τητα της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης , αμέσως μετά την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο Θεσσαλονικεύς και Μακεδόνας , ένας από τους ενδοξότερους και λαοφιλέστερους Αγίους της ς, δίδαξε και διδάσκει πάντοτε πολλαπλώς, με τη του, το μαρτύριό του και την επέκεινα μνήμη του.

»Δύο διδάγματά του είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρα για τον Ελληνισμό, και όχι μόνον:

»Πρώτον, το δίδαγμα της αυταπόδεικτης και, γι' αυτό, αυτονόητης Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Την οποία η σκέπη του Αγίου Δημητρίου προστατεύει, διαχρονικώς, ιδίως έναντι των Σλάβων, ήδη από τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Με κορύφωση της ς αυτής την απελευθέρωση της ς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, την ημέρα της εορτής του.

»Και, δεύτερον, το δίδαγμα της “εν τω σταδίω”, ύστερα από την ευλογία του φυλακισμένου Αγίου Δημητρίου, νίκης του έστορος επί του Λυαίου. Δίδαγμα που εμπνέει το Έθνος μας να μην υπολογίζει το μέγεθος της δύναμης αλλά την πίστη στα ιδανικά του και την μέχρις αυτοθυσίας υπεράσπιση της Πατρίδας.

»Χρόνια πολλά και καλά. Ζήτω η , η αιώνια Πρωτεύουσα της Μακεδονίας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση