Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΠΑΣΟΚ: Καμία βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ: Καμία βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ: Καμία βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως οριστική πόδειξη της νειλικρίνειας των προθέσεων του κ. Αλ. Τσίπρα για συναίνεση αναδεικνύουν από τη Χαρ. Τρικούπη τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε επιθυμούσε ουσιαστική συναίνεση, απλώς αναζητεί πολιτικό σωσίβιο προκειμένου να εφαρμόσει σκληρές περιοριστικές πολιτικές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Η έλλειψη ειλικρίνειας από την πλευρά του πρωθυπουργού φαίνεται, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά, από την ισοπεδωτική δήλωση στην οποία προχώρησε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η γραμμή η οποία διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι σχετικά απλή και έχει δύο σκέλη: 1ον, άρνηση κάθε συνεργασίας ή βοήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τις σημερινές συνθήκες. 2ον, συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Ολες οι υιπες προτάσεις «συναίνεσης» από τον κ. Τσίπρα είναι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «τακτικισμοί και επικοινωνιακά κόλπα», προκειμένου να βρει «συνενόχους», κυρίως στο ασφαλιστικό. Τον κατηγορούν, επίσης, ότι «δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον άτυπο θεσμό του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέτοντας ως απεδείχθη προσχηματικά το θέμα των προσφύγων, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του». Από τη Χαρ. Τρικούπη εξέφραζαν, επίσης, με αφορμή το περιστατικό με τα σβησμένα Τweets του κ. Τσίπρα προς τον Τούρκο ομόλογό του κ. , την ανησυχία τους για την περαιτέρω απαξίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και μάλιστα σε μια στιγμή κατά την οποία λαμβάνονται εξαιρετικά κρίσιμες αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την ως πρώτο σταθμό των προσφύγων και των μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη. Από το ΠΑΣΟΚ τηρούν γραμμή συνεννόησης στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, υπενθυμίζοντας την πάγια, από το 2012, θέση του κόμματος για του μπόνους των 50 εδρών.

«Ξεπούλημα εγχώριων ιδρυμάτων»

Από τη Χαρ. Τρικούπη αναδεικνύουν και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα ως παράδειγμα «ξεπουλήματος» των εγχώριων ιδρυμάτων με «ολέθριες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία». Χθες, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε επ προς τους κ. Ευκλ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη για την των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οι δύο υπουργοί επερωτώνται, μεταξύ άλλων, διότι, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, «επέτρεψαν την πλήρη απαξίωση του πιστωτικού συστήματος» και προκάλεσαν «ανήκεστη βλάβη» στο Δημόσιο, τους Ελληνες μικρομετόχους και τους φορολογουμένους.

Κατηγορούνται, ακόμη, ότι «παρέδωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι ενός “πινακίου φακής” σε ξένους επενδυτές». Τονίζουν οι βουλευτές ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν «σταθμισμένο ενεργητικό 210 δισ. και αποτιμήθηκαν χρηματιστηριακά με την εξευτελιστική αξία μικρότερη των 770 εκατ. ».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση