Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Παρουσία Άδωνη Γεωργιάδη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ
Παρουσία Άδωνη Γεωργιάδη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

Παρουσία Άδωνη Γεωργιάδη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

 

Τοποθέτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να δέχεται τα βέλη της πλειοψηφίας των προέδρων των Επιμελητηρίων για την τροπολογία που αφορά τις θητείες των Επιμελητηριακών Διοικήσεων, αλλά και για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εθνική ξεκίνησαν οι εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου.

Πολλοί τάχθηκαν κατά της ψηφισθείσας τροπολογίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση θητείας στις εκλεγμένες Διοικήσεις, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν το έργο τους.

Όπως ήταν φυσικό, το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της πανδημίας, όπου όλοι οι παρόντες πρόεδροι συνομολόγησαν στο ότι η επιχειρηματικότητα διανύει μία πρωτοφανή στα ιστορικά κρίση.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε ότι καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη για κούρεμα του χρέους και θα πρέπει να υπάρξει μία συγκροτημένη πρόταση-παρέμβαση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, αφού η κατάσταση στο τείνει να γίνει πιο δραματική από την περίοδο των μνημονίων.

Αναφορικά στο ενίσχυσης για τη e-shop, ο κ. Μπασδάνης επεσήμανε ότι αυτό θα πρέπει να επεκταθεί σε όλο το λιανεμπόριο και όχι μόνο στους πληττόμενους κλάδους, καθώς η πανδημία στάθηκε και η αφορμή ώστε να ανοίξει ο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ζήτησε, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, να υπάρξει πρόβλεψη και να δοθεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό όλων των επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Κύριος στόχος, να επικρατήσει το αίσθημα ασφάλειας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καλής ψυχολογίας στον τουρισμό, που τόσο ανάγκη το έχει ειδικά αυτή την περίοδο.

Τέλος, ο κ. Μπασδάνης πήρε θέση και για τον κλάδο των σχολικών κυλικείων, αιτούμενος από το αρμόδιο Υπουργείο την αναστολή πλειστηριασμών και την παύση των διαγωνισμών, αλλά και την παράταση δύο ετών όλων των μισθώσεων των σχολικών κυλικείων ανεξαιρέτως, καθώς το 2020 ο κλάδος εργάστηκε συνολικά μόνο τρεις μήνες, ενώ το 2021 συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αβεβαιότητα.

Αλλαγή ημερομηνίας στη διεξαγωγή της FOOD EXPO 2021

 Μετά τη συνάντηση των αντιπροσώπων του κλάδου των εκθέσεων με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και με στόχευση τόσο την ασφαλή διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO & OENOTELIA 2021 καθώς και την μέγιστη εμπορική επιτυχία αυτής, η εταιρεία FORUM AE, αποφάσισε να μεταφέρει την διεξαγωγή της FOOD EXPO 2021 σε νέες ημερομηνίες και συγκεκριμένα από 12/6/2021 έως 15/6/2021 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

H εμπειρία όσων έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, απέδειξε ότι η αγορά έχει ανάγκη την πραγματοποίηση εκθέσεων, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν το σημαντικότερο σημείο εμπορικών συναλλαγών και δεν μπορούν να υποκατασταθούν εύκολα από ενέργειες και δράσεις ψηφιακής μορφής.

Η FOOD EXPO βρίσκεται αυτή την ώρα στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Διεθνής Έκθεση, μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, που συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφαρμόζοντας τους κανόνες για την προστασία της υγείας εκθετών και επισκεπτών.

Ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή της φυσικής έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή, που θα βρουν συνημμένα στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας cci-magnesia.gr μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο, έχοντας εξοφλήσει τη συνδρομή τους μέχρι και το τρέχον έτος. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λεπτομέρειες σχετικά με την «FOOD EXPO 2021» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.foodexpo.gr.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση