Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραιτήθηκε από την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών η πρόεδρος Εφετών
Παραιτήθηκε από την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών η πρόεδρος Εφετών

Παραιτήθηκε από την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών η πρόεδρος Εφετών

Η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενία Μυλωνοπούλου, η οποία έχει ανακαλέσει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των 11 τέως προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εξαιρέθηκε αφενός από την εκκρεμή υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αφετέρου από την Επιτροπή Ασύλου.

Κατά συνέπεια, στην έδρα του Διοικητικού Εφετείου, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, που θα συζητηθεί η υπόθεση του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για το ζήτημα της χορήγησης ασύλου, θα είναι η πρόεδρος Εφετών Μαρία Γκότση, η οποία υπηρετεί σε άλλο Τμήμα.

Επίσης, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών θα κάνει παρέμβαση υπέρ του αξιωματικού ο Δικηγορικός Αθηνών, ενώ από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες θα παρασταθούν ως συνήγοροι του ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά, η 3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim. Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» η χορήγησης ασύλου, ενώ κατέθηκε και αίτηση ακύρωσης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας λεωφορείων στην #ΠΑΘΕ #ΠΑΘΕ - https://t.co/SFOb0O0rwd -

  • Σύλληψη Βολιώτη για αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας - https://t.co/PO5G8TPILP… -

  • Έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και συνελήφθη #επιδειξίας - https://t.co/INmHEdGgRz -

"Αλιεύοντας" την είδηση