Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραιτήθηκε από την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών η πρόεδρος Εφετών
Παραιτήθηκε από την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών η πρόεδρος Εφετών

Παραιτήθηκε από την υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών η πρόεδρος Εφετών

Η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενία Μυλωνοπούλου, η οποία έχει ανακαλέσει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των 11 τέως προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εξαιρέθηκε αφενός από την εκκρεμή υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αφετέρου από την Επιτροπή Ασύλου.

Κατά συνέπεια, στην έδρα του Διοικητικού Εφετείου, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, που θα συζητηθεί η υπόθεση του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για το ζήτημα της χορήγησης ασύλου, θα είναι η πρόεδρος Εφετών Μαρία Γκότση, η οποία υπηρετεί σε άλλο Τμήμα.

Επίσης, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών θα κάνει παρέμβαση υπέρ του Τούρκου αξιωματικού ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες θα παρασταθούν ως συνήγοροι του Τούρκου ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά, η 3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim. Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου, ενώ κατέθηκε και αίτηση ακύρωσης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συλλήψεις σε Βόλο -Πήλιο και Ρήγα Φεραίο για διπλώματα και χάπια - https://t.co/REUbGnf8BK -

  • Στο Eurogroup του Μαρτίου η 5η μεταμνημονιακή αξιολόγηση - https://t.co/sT5gSLI6b8 -

  • Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος - https://t.co/hMntjyfn34 -

"Αλιεύοντας" την είδηση