Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παραιτήθηκε από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης
Παραιτήθηκε από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης

Παραιτήθηκε από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης

Τη του από τη γραμματεία και τη κεντρική επιτροπή του ανακοινώνει με δήλωσή του ο Αλέκος Καλύβης, χαρακτηρίζοντας τη κίνηση του ως τη «μόνη άμεση στάση ς διαμαρτυρίας που απομένει» ασκώντας ταυτόχρονα κριτική σε υψηλούς τόνους στο πρωθυπουργό.

Ο Αλέκος Καλύβης αναφέρει ότι παρά τις σοβαρότατες διαφωνίες, ήταν υπέρ μιας ύστατης προσπάθειας να λειτουργήσει το κόμμα, όπως λέει, και να λειτουργήσει ενωτικά με στόχο την απεμπλοκή του από τα μνημόνια.

Αναφέρει ότι «η σύγκληση της Π.Γ. για αύριο το μεσημέρι, μετά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα τετελεσμένα που δημιουργεί, μόνο ως προσβολή των συντρόφων μπορεί να εκληφθεί», ενώ φαίνεται να προαναγγέλλει κινήσεις των διαφωνούντων, προσθέτοντας ότι: «η ζωή φυσικά δεν σταματά. Η ριζοσπαστική αριστερά, ο αριστερός και προοδευτικός που πάλεψαν ενάντια στα μνημόνια και τον νεοφιλελευθερισμό, θα αναζητήσουν εκ των πραγμάτων κινηματική και πολιτική εκπροσώπηση».

Μεταξύ άλλων η δήλωση ς του Αλέκου Καλύβη αναφέρει:

Ο Αλέξης ς και μια μικρή ομάδα στελεχών αποφάσισαν για πολλοστή φορά να γράψουν το κόμμα στα παλιά τους τα παπούτσια και πρακτικά να το καταργήσουν, να ασκήσουν πολιτική με όρους ″πολιτικής χαρτοπαιξίας″ και να προχωρήσουν σε εκλογές – εξπρές για να νομιμοποιήσουν τον εναγκαλισμό των μνημονίων και την εκ όσων διαφωνούν.

Διαμορφώνεται ως οριστική πια η πολιτική ενός σχήματος που απαρνιέται τελικά το πρόγραμμα, τις αξίες, την δημοκρατική λειτουργία και την ψυχή του.

Παρά τις σοβαρότατες διαφωνίες και το κλίμα εσωκομματικής ς που διαμορφωνόταν, εντούτοις ήμουν υπέρ μιας ύστατης προσπάθειας να λειτουργήσει επί τέλους το κόμμα και να αντιμετωπίσει την βαθειά κρίση του, συγκροτημένα και ενωτικά, με στόχο την απεμπλοκή του από τα μνημόνια. Οι νέες εξελίξεις ακυρώνουν αυτή την προοπτική. Η του Αλέξη Τσίπρα έκλεισε ερμητικά αυτή την πόρτα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση