Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Παραρά με αιχμές, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
Παραίτηση Παραρά με αιχμές, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Παραίτηση Παραρά με αιχμές, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Την παραίτησή του, από μέλος της Επιτροπής για την του Συντάγματος, υπέβαλε ο Καθηγητής Πέτρος Παραράς, ένα 24ώρο μετά την επίσημη της σύνθεσης της Επιτροπής και τη των μελών της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αιτία για την αποχώρηση του κ. Παραρά δεν αποτέλεσαν μόνον οι , μεταξύ άλλων και του ανεξάρτητου Χάρη Θεοχάρη, ότι διετέλεσε μέλος της επιτροπής εκλαϊκευσης του Συντάγματος επί χούντας, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Στην του προς τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της επιτροπής καθηγητή Μ. Σπουρδαλάκη, αφήνει σαφώς αιχμές και για αυτή καθεαυτή την καθώς όπως σημειώνει αποδέχθηκε τη συμμετοχή του, κατόπιν προτροπής του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, και είχε ενημερωθεί αρχικώς πως την Προεδρία της θα αναλάμβανε ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος.

 Ο ίδιος ο κ. Παραράς, μάλιστα, υποβαθμίζει την σχολιάζοντας πως «η αρμοδιότητα της, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την , για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου» σημειώνει, πριν απαντήσει και στις αιτιάσεις για το πρόσωπό του. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «αήθεις και έωλες στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεκρός 58χρονος σε αλιευτικό σκάφος στις Αλυκές - https://t.co/wMvC3hSROI -

  • Δρομολόγια όλων των λεωφορειακών γραμμών Βόλου - https://t.co/M5CQ1Tp1Xj -

  • Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Ν. Ιωνία - https://t.co/JUoqHgEDYB -

"Αλιεύοντας" την είδηση