Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παραίτηση Παραρά με αιχμές, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος
Παραίτηση Παραρά με αιχμές, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Παραίτηση Παραρά με αιχμές, από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Την παραίτησή του, από μέλος της Επιτροπής για την του Συντάγματος, υπέβαλε ο Καθηγητής Πέτρος Παραράς, ένα 24ώρο μετά την επίσημη της σύνθεσης της Επιτροπής και τη συνάντηση των μελών της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αιτία για την αποχώρηση του κ. Παραρά δεν αποτέλεσαν μόνον οι καταγγελίες, μεταξύ άλλων και του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ότι διετέλεσε μέλος της επιτροπής εκλαϊκευσης του Συντάγματος επί χούντας, τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της επιτροπής καθηγητή Μ. Σπουρδαλάκη, αφήνει σαφώς αιχμές και για αυτή καθεαυτή την Επιτροπή καθώς όπως σημειώνει αποδέχθηκε τη συμμετοχή του, κατόπιν προτροπής του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, και είχε ενημερωθεί αρχικώς πως την Προεδρία της θα αναλάμβανε ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος.

 Ο ίδιος ο κ. Παραράς, μάλιστα, υποβαθμίζει την Επιτροπή σχολιάζοντας πως «η αρμοδιότητα της, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου» σημειώνει, πριν απαντήσει και στις αιτιάσεις για το πρόσωπό του. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση