Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παραίτηση Διονύση Τσακνή από την Προεδρία της ΕΡΤ
Παραίτηση Διονύση Τσακνή από την Προεδρία της ΕΡΤ

Παραίτηση Διονύση Τσακνή από την Προεδρία της ΕΡΤ

Παραιτήθηκε από την  προεδρία της ο Διονύσης Τσακνής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη χθες το μεσημέρι, κατά την εκδήλωση ς της νέας διοίκηση της από τoν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Ο συνθέτης για δεύτερη φορά δηλώνει πως θα αποχωρήσει από την εταιρεία. Η πρώτη φορά ήταν τον Αύγουστο του 2017, όπως είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή», εξαιτίας της διαφωνίας του για την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στην ΕΡΤ, σε θέση διευθύνοντος συμβούλου. Οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στα δικαστήρια, με αφορμή την Ι πριν από περίπου μια δεκαετία.

Ο συνθέτης, ως μέλος της Ι είχε καταθέσει εναντίον του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το ζήτημα της υπογραφής ς της ΕΡΤ με την ΑΕΠΙ είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την οικονομική αστυνομία και ο νέος διευθύνων σύμβουλος είχε παγώσει τη διαδικασία.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφ «Εφ των Συντακτών» ο συνθέτης θεώρησε ότι μετά τη χθεσινή εκδήλωση υπήρξε νομιμοποίηση του «Καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ, από την αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε στην πως αυτό «ας γίνει χωρίς εμένα».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση