Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Παρέλυσε το λιμάνι του Πειραιά από την απεργία της ΠΝΟ
Παρέλυσε το λιμάνι του Πειραιά από την απεργία της ΠΝΟ

Παρέλυσε το λιμάνι του Πειραιά από την απεργία της ΠΝΟ

Περισσότερα από 15 μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν μπόρεσαν να πιάσουν στον τερματικό σταθμό του Πειραιά εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Πρόκειται για μεγάλα πλοία γνωστά και ως «mothers» που εκτελούν τακτικές γραμμές μεταφοράς από την Ασία προς την Ευρώπη με τον Πειραιά προδιαγεγραμμένο σταθμό ώστε να εξυπηρετείται το διμερές εμπόριο. Αλλα τόσα πλοία αναμένεται να αναδρομολογηθούν σήμερα και αύριο εξαιτίας της νέας 48ωρης απεργίας που προκήρυξε απροειδοποίητα η ΠΝΟ. Και θα αναδρομολογηθούν όπως και τα προηγούμενα σε ανταγωνιστικούς του Πειραιά τερματικούς λιμένες, πολλοί εκ των οποίων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες χρηστών του λιμανιού του Πειραιά υπήρχαν προγραμματισμένες άνω των 15 χιλιάδων κινήσεων, δηλαδή φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων που δεν έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη και άλλες τόσες σήμερα και αύριο. Συνολικά τα φορτία που δεν καθίσταται δυνατό να εξυπηρετηθούν από τον Πειραιά τις τέσσερις αυτές ημέρες ξεπερνούν ήδη το 10% της αντίστοιχης περυσινής κίνησης του Νοεμβρίου.

Η κατάσταση που δημιουργείται από την προσλαμβάνει διαστάσεις υπονόμευσης της διεθνούς εικόνας του Πειραιά ως κομβικού τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, σημειώνουν στην «Κ» χρήστες του λιμανιού, προσθέτοντας πως η κατάσταση έχει αρχίσει να θυμίζει μέρες 2008, όταν οι απεργίες γονάτισαν την ελληνική λιμενική βιομηχανία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση