Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ
Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ

Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ

Μήνυμα.. συμφωνίας έστειλε ο πρόεδρος του Eurogrοup, Γερούν Ντάιελμπλουμ, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ, έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με την .

«Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ακόμη ο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην θα βελτιωθούν, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με το Βερολίνο, «αναγκαία προϋπόθεση» ώστε να γίνουν «σοβαρές συζητήσεις» με σκοπό την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει έναν νέο κατ με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως έχουν ζητήσει οι πιστωτές της ς, προκειμένου να εκταμιευθεί μια νέα δόση του δανείου της χώρας.

«Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμε μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

Δεύτερο μήνυμα μετά το «πράσινο » για το 1,2 δισ. ευρώ

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη θετική είδηση που έρχεται από τον πρόεδρο του Eurogroup, καθώς, το πρωί της Τρίτης έστειλε επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος προς τον EFSFS και τον επικεφαλής του EWG να εξετάσουν οελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup με την εντολή του κατεπείγοντος ζητάει να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Πρόκειται για τα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την του τραπεζικού συστήματός της.

Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου MNI, βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το αν αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Πηγή: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση