Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ
Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ

Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ

.. συμφωνίας έστειλε ο πρόεδρος του Eurogrοup, Γερούν Ντάιελμπλουμ, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ, έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

«Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα θα βελτιωθούν, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με το Βερολίνο, «αναγκαία προϋπόθεση» ώστε να γίνουν «σοβαρές συζητήσεις» με σκοπό την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει έναν νέο κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως έχουν ζητήσει οι της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί μια νέα δόση του δανείου της χώρας.

«Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια , θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

Δεύτερο μετά το «πράσινο φως» για το 1,2 δισ. ευρώ

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη θετική είδηση που έρχεται από τον πρόεδρο του Eurogroup, καθώς, το πρωί της Τρίτης έστειλε επιστολή με τη μορφή του κατεπείγοντος προς τον EFSFS και τον επικεφαλής του EWG να εξετάσουν οελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. ευρώ του .

Ο πρόεδρος του Eurogroup με την εντολή του κατεπείγοντος ζητάει να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Πρόκειται για τα χρήματα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την του τραπεζικού συστήματός της.

Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου MNI, βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας () πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον , ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Πηγή: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση