Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ
Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ

Παράθυρο για συμφωνία και «ανάσες» στην Αθήνα από Ντάισελμπλουμ

Μήνυμα.. συμφωνίας έστειλε ο πρόεδρος του Eurogrοup, Γερούν τάιελμπλουμ, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ, έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

«Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ακόμη ο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα θα βελτιωθούν, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με το , «αναγκαία προϋπόθεση» ώστε να γίνουν «σοβαρές συζητήσεις» με σκοπό την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει έναν νέο κατάλογο με τις μεταρ που προτείνει η του Αλέξη , όπως έχουν ζητήσει οι της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί μια νέα δόση του δανείου της χώρας.

«Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

Δεύτερο μήνυμα μετά το «πράσινο φως» για το 1,2 δισ. ευρώ

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη θετική είδηση που έρχεται από τον πρόεδρο του Eurogroup, καθώς, το πρωί της Τρίτης έστειλε με τη μορφή του κατεπείγοντος προς τον EFSFS και τον επικεφαλής του EWG να εξετάσουν οελληνικό αίτημα για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup με την εντολή του κατεπείγοντος ζητάει να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Πρόκειται για τα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματός της.

Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου MNI, βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας () πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Πηγή: iefimerida

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση