Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση προθεσμίας στα δικαιολογητικά για τον νόμο Κατσέλη

Παράταση προθεσμίας στα δικαιολογητικά για τον νόμο Κατσέλη

Αντίστροφα μετρά ο για όσους είχαν καταθέσει κατά το παρελθόν αίτηση ένταξης στον νόμο 3869 –γνωστό ως νόμο Κατσέλη– και οι οποίοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν το αίτημά τους έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Η σχετική υποχρέωση αφορά πάνω από 100.000 , οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά, επικαιροποιώντας την αίτησή τους για υπ στον νόμο. Η καθυστέρηση που σημειώνεται δημιουργεί την ανάγκη παράτασης της ς, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο ιώργος Σταθάκης, προκειμένου οι να μη χάσουν το δικαίωμα ς των οφειλών τους με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε άλλαξε ο νόμος προς το δυσμενέστερο. Οι οφειλέτες αυτοί προστίθενται στον τεράστιο όγκο εκείνων που έσπευσαν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη έως τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, εκτινάσσοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της το σύνολο των αιτούντων κοντά στις 200.000!

Η υποχρέωση επικαιροποίησης των στοιχείων με καταληκτική ημερομηνία τη 19η Φεβρουαρίου θεσμοθετήθηκε το καλοκαίρι του 2015, και η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών αυτής της κατηγορίας δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, εντοπίζεται στις , οι οποίες, επικαλούμενες τον τεράστιο όγκο αιτημάτων –τόσο από αυτούς που θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους όσο και από αυτούς που κατέθεσαν νέες αιτήσεις– αδυνατούν, όπως υποστηρίζουν, να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση