Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παράταση προθεσμίας στα δικαιολογητικά για τον νόμο Κατσέλη

Παράταση προθεσμίας στα δικαιολογητικά για τον νόμο Κατσέλη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για όσους είχαν καταθέσει κατά το παρελθόν αίτηση ένταξης στον νόμο 3869 –γνωστό ως νόμο – και οι οποίοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν το αίτημά τους έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Η σχετική υποχρέωση αφορά πάνω από 100.000 οφειλέτες, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά, επικαιροποιώντας την αίτησή τους για υπαγωγή στον νόμο. Η καθυστέρηση που σημειώνεται δημιουργεί την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας, ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό ο Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου οι να μη χάσουν το δικαίωμα ρύθμισης των οφειλών τους με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε άλλαξε ο νόμος προς το δυσμενέστερο. Οι οφειλέτες αυτοί προστίθενται στον τεράστιο όγκο εκείνων που έσπευσαν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου έως τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, εκτινάσσοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ το σύνολο των αιτούντων κοντά στις 200.000!

Η υποχρέωση επικαιροποίησης των στοιχείων με καταληκτική ημερομηνία τη 19η Φεβρουαρίου θεσμοθετήθηκε το καλοκαίρι του 2015, και η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών αυτής της κατηγορίας δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, εντοπίζεται στις τράπεζες, οι οποίες, επικαλούμενες τον τεράστιο όγκο αιτημάτων –τόσο από αυτούς που θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους όσο και από αυτούς που κατέθεσαν νέες αιτήσεις– αδυνατούν, όπως υποστηρίζουν, να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση