Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Παράταση περιόδου χάριτος για την απαιτούμενη μορφή πιστοποιητικού προέλευσης για την ποσόστωση 090096
Παράταση περιόδου χάριτος για την απαιτούμενη μορφή πιστοποιητικού προέλευσης για την ποσόστωση 090096

Παράταση περιόδου χάριτος για την απαιτούμενη μορφή πιστοποιητικού προέλευσης για την ποσόστωση 090096

Ύστερα από ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση TAXUD της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπειτα από την περίοδο χάριτος που είχε δοθεί μέχρι 31 Μαΐου 2016, για προσαρμογή των πιστοποιητικών καταγωγής στις νέες τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται βάσει των εισαγωγικών σημειώσεων 2 & 3 του παραρτήματος 22-14 του UCC – IA’, για την ποσόστωση 090096 για εμπορεύματα (παρασκευάσματα διατροφής που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού) καταγωγής Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που υπάγονται στον κωδικό Σ.Ο. 21069098, τα οποία προσκομίζονται στις τελωνειακές αρχές και ανταποκρίνονται στους όρους των άρθρων 57 έως 59 του Κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2447/2015, ζητήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ παράταση αυτής.

Κατόπιν έγκρισής της, θα γίνονται αποδεκτά πιστοποιητικά καταγωγής που εκδίδονται από τους 24 εξουσιοδοτημένους οργανισμούς των ΗΠΑ και σε άλλες μορφές από τις προδιαγραφόμενες απαιτήσεις, μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν επεκτείνεται σε άλλες δασμολογικές ποσοστώσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθορίστηκε η διαδρομή του περίφημου 9ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου 2020 - https://t.co/sfsTfGBYAK -

  • Σε Ιωάννινα, Οίτη και όλη την Ελλάδα συνέχισε την δράση ο ΣΔΥ Βόλου - https://t.co/IwxC5I58VW -

  • “Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”… - https://t.co/yHqi4Bg1rT -

"Αλιεύοντας" την είδηση