Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παράταση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας από τον υπουργό Οικονομίας
Παράταση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας από τον υπουργό Οικονομίας

Παράταση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας από τον υπουργό Οικονομίας

Πρόβλεψη γι πράταση όσων επενδυτικών σχεδίων έχουν υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης, που μπορεί να καθοριστεί σε συνεργασία Περιφερειών και υπηρεσιών του Υπουργείου, αλλά και δρομολόγηση λύσης στο ζήτημα που αφορά τα επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του , ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αγοραστού:

Αξιότιμε Kύριε Υπουργέ,

Η και η επιβολή των capital controls έχουν προκαλέσει πρόσθετες καθυστερήσεις στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που είχαν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό όμο 3299/2004 καθώς και στο .

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία το πρόβλημα εντοπίζεται στις εκείνες που θεωρώντας ότι θα ολοκληρώσουν τις τους μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, δεν είχαν υποβάλλει αίτημα επιπλέον παράτασης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου , για το οποίο καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30 Ιουνίου 2014.

Κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι εφικτό και πρέπει οπωσδήποτε να προβλεφθεί παράταση για όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης, που μπορεί να καθοριστεί σε συνεργασία Περιφερειών και υπηρεσιών του Υπουργείου.

Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ, το πρόβλημα είναι σύνθετο, καθώς εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώνεται στην εκταμίευση των κονδυλίων, έχει μείνει πίσω η ολοκλήρωση των επενδύσεων και θεωρείται πλέον αδύνατο για ορισμένες εξ αυτών να υλοποιηθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, όταν και λήγει το πρόγραμμα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί άμεσα από το Υπουργείο το συγκεκριμένο ζήτημα και να δρομολογηθούν λύσεις, ώστε να μη τιναχτούν στον αέρα οι που είχαν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα και στις τοπικές κοινωνίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση