Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Με υπουργική πόφση που υπεγράφη την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών δίνει παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Βάσει του υφιστάμενου νόμου οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να υποβάλλουν τις έως τις 30 Απριλίου. Ωστόσο, η σχετική εφαρμογή άνοιξε μόλις την Τρίτη το βράδυ, οπότε το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει τρίμηνη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ετσι, η νέα καταληκτική θα είναι η 30η Ιουνίου .

Στην απόφαση προβλέπονται τα ακόλουθα:

  1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6. λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
  2. Εάν εμφανιστούν προτα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί αν, για να μην δημιουργηθούν προτα στους φορολογούμενους.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι στόχος του είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζει από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του επιδίωξη είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η όλη διαδικασία.

Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα και να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση