Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη
Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

Παράταση έως 4 Μαΐου για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη

Έως τις 4 Μΐου πρατείνεται η προθεσμία για την επικαιρο των απαιτούμενων δικαιολογητικών όσων έχουν ενταχθεί στον νόμο 3869 (νόμος Κατσέλη). Η προθεσμία έληγε σήμερα και αφορά πάνω από 100.000 , οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά, επικαιροποιώντας την αίτησή τους για υπαγωγή στον νόμο.

Οι αυτοί προστίθενται στον τεράστιο όγκο εκείνων που έσπευσαν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη έως τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, εκτινάσσοντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της , το σύνολο των αιτούντων κοντά στις 200.000! Η υποχρέωση για την επικαιρο των στοιχείων θεσμοθετήθηκε το καλοκαίρι του 2015, και η συντρηπτική πλειονότητα των δανειοληπτών αυτής της κατηγορίας δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις σχετικές , εντοπίζεται στις τράπεζες, οι οποίες, επικαλούμενες τον τεράστιο όγκο αιτημάτων, τόσο από αυτούς που θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους όσο και από αυτούς που κατέθεσαν νέες , αδυνατούν, όπως υποστηρίζουν, να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αφορούν βεβαιώσεις οφειλών, αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων, αλλά και τυχόν τους. Ο νόμος προβλέπει επίσης την υποβολή επικαιροποιημένων στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, όπως εκκαθαριστικά σημειώματα, καταστάσεις μισθοδοσίας, αλλά και αντίγραφο ποινικού μητρώου, τα οποία μάλιστα θα πρέπει να προσκομιστούν εις διπλούν εάν ο οφειλέτης είναι έγγαμος. Να σημειωθεί ότι το θέμα των καθυστερήσεων στη χορήγηση των συμβάσεων ήταν και ο λόγος για την επιβολή προστίμων ύψους 238.000 ευρώ στις τράπεζες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση